Trending:


Çorum'da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

Çorum'un Sungurlu ilçesinde etkili olan sağanak yağış, yaşamı olumsuz etkiledi. Şemsiyesiz dışarı çıkan birçok kişi ıslanırken, bazı çocuklar yağmur altında eğlendi. Yağış sebebiyle yollarda oluşan su birikintileri oluştu. Yağış, Diğ Çayı'nda da su seviyesinin yükselmesine sebep oldu.


Dünya Güzellerim'in ilk bölümümde olay çıktı! Bülent Ersoy, Banu Alkan'a öfke kustu: Aptal saptal işler yapıyorsun

Bülent Ersoy, Banu Alkan, Safiye Soyman ve Seray Sever'in yer aldığı Dünya Güzellerim Tatilde programı ilk bölümüyle ekrana geldi. Bir oteli işletmeye çalışan ünlü isimlerden Bülent Ersoy, temizlik malzemesi almaya gönderdiği Banu Alkan'ın doğal taşlar aldığını görünce ''Siz benimle oyun mu oynuyorsunuz, aptal saptal işler. Sen buraya ne yapmaya geldin'' diye bağırdı. Alkan da ''Sen kimsin de Afrodit'e bağırıyorsun'' diyerek tepki gösterdi.


Tokat’ta yollar nehre döndü, ceviz büyüklüğünde dolu yağdı

Tokat'ın Zile ilçesinde temmuz ayında yağan yağmur nedeniyle sokaklar adeta nehre döndü.


Hatay'da yeni trend 0.25'lik altın

Hatay'da düğünlerde altın takma kültüründen vazgeçemeyen depremzede vatandaşlar, 0.25 gram ağırlığa ve tırnak büyüklüğüne sahip olan 600 TL bandındaki altına rağbet gösteriyor.


İzmit’te çocuklar zeka oyunlarıyla gelişiyor

Çocukların strateji geliştirme, planlama, dikkat-konsantrasyon ve hafıza gibi alanlarda gelişimlerini sağlayan akıl ve zeka oyunları atölyesi, İZGİM, Akpınar TOKİ ve Kuruçeşme Yaşam Merkezi'nde başladı.


Evinde komşuları tarafından ölü bulunmuştu, son yolculuğuna uğurlandı

Bolu’da evinde komşuları tarafından ölü bulunan Mehmet Bengüboz, son yolculuğuna uğurlandı.


Patlayan tüp evi ve samanlığı kül etti

Çorum'un Alaca ilçesinde bir evde tüp patlaması sonucu çıkan yangında ev ve samanlık kullanılamaz hale geldi.


"Othello sendromu" ilişkileri olumsuz etkiliyor: Belirtileri neler?

Eşiniz ya da sevgilinizin aşırı kıskançlığı ilişkilerinizi zora sokuyor mu? Bu durum, Othello sendromu olarak bilinen ciddi bir psikolojik bozukluğun belirtisi olabilir.


Şiddetli yağış Tokat’ta hayatı durma noktasına getirdi

Tokat'ta şiddetli yağmur ve dolu su taşkınlarına neden oldu.


Milli sporcu Eda Tuğsuz, Paris 2024'e kota aldı

Türkiye Atletizm Federasyonunun açıklamasına göre Eda Tuğsuz, Dünya Atletizm Federasyonunun yaptığı olimpik sıralamaya göre Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na katılım hakkı elde etti.


İstanbul ve Ankara semalarında gök taşı görüntülendi

İstanbul ve Ankara dahil birçok ilin semalarında gök taşı görüntülendi. Vatandaşların cep telefonuyla kaydettiği görüntülerde, parlamalar saçan gök taşının gökyüzünde geçişi kameraya yansıdı.


Borsadan haftalık kapanış rekoru

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,19 değer kaybederek 10.851,78 puandan tamamlamasına karşın tüm zamanların en yüksek haftalık kapanışını gerçekleştirdi.


(Özel) Şifa deposu yaban mersininde hasat zamanı

Antioksidan deposu olarak bilinen ve birçok vitamin içinde barındıran yaban mersini meyvesinde hasat başladı. Uludağ'ın güney yamaçlarında toplanan yaban mersinlerinin kilogramı 300 liraya satılıyor.


Merak uyandıran ışık hüzmesi: Vatandaşlar cep telefonlarına sarıldı

Türkiye'nin birçok bölgesinde gece saatlerinde görülen ışık hüzmesi merak uyandırdı. Işık hüzmesi İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bartın, Zonguldak, Çorum, Ankara ve Karabük'ten görülürken vatandaşlar o anları cep telefonlarıyla kaydetti. Türkiye Uzay Ajansı, ışık hüzmesiyle ilgili açıklama yaptı.


Refleksi hayatını kurtardı!

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 2 sokak kesişiminde otomobil ile çarpışan motosikletli, ani refleksle havaya zıplayarak kazadan yara almadan kurtuldu.


Bugün vizyona giren 10 yeni film! Emma Stone'dan Kevin Costner'a! 'Sinemaseverler buraya, listede yok yok!'

Sinemaseveler için bu hafta 10 yeni film vizyona girdi. Kevin Costner, Sienna Miller ile Sam Worthington'ın başrolleri paylaştığı 'Horizon: An American Saga Chapter 1' haftanın öne çıkan yapımları arasında yer alırken Mehmet Demir Yılmaz'ın yönetmenliğini üstlendiği Kum Zambağı ise; tercihini yerli filmden yana kullanmak isteyenlere göz kırpıyor. İşte (5 Temmuz - 11 Temmuz 2024) vizyona giren 10 film...


Dijital çağda çocukların "hareketsiz sosyalleşmesi" omurga sağlığını etkileyebilir

Teknolojinin hızlı gelişimi, özellikle 2000'li yıllardan itibaren doğan nesillerin, geleneksel iletişim biçimlerini terk ederek sanal dünyanın parçası olmasına neden olurken, bu durum kalıcı sağlık sorunlarına kapı aralıyor.


Hayvanları beslediği için darbedilen akademisyen yaşadığı dehşeti anlattı! "Ne güzel köpek gibi...

İstanbul'un Maltepe ilçesinde sokak hayvanlarını beslediği için sopayla darbedilen akademisyen Belma Uzun yaşadığı dehşeti anlattı. Dayak yemesinden bazı kadınların zevk duyduğunu ve bunu 'Ne güzel köpek gibi inliyor' diyerek dile getirdiklerini belirten Uzun, "Ben bunu kabul etmiyorum" dedi. https://haberglobal.com.tr/gundem/hayvanlari-besledigi-icin-darbedilen-akademisyen-yasadigi-dehseti-anlatti-ne-guzel-kopek-gibi-inliyor-358639


Çankırı ve Kastamonu'da parlak cisim görüldü

Çankırı ve Kastamonu'da, gökyüzünde görülen ve göktaşı olduğu iddia edilen parlak cisimler merak uyandırdı. Göktaşı olduğu tahmin edilen cisimler cep telefonu kameraları ile saniye saniye görüntülendi.


Romanyalı turistler Antalya'ya geliyor

Yılın ilk altı ayında 6 milyon 200 bin yabancı turistin tatil yaptığı Antalya'da, vize muafiyetinin sağlandığı Romanya'dan gelen misafir sayısında da yüzde 15 artış sağlandı.


Marmaris’te yat tatili

Marmaris’te tatil yapan Özcan Deniz-Samar Dadgar çifti, önceki gün kiraladıkları lüks yatta oğulları Kuzey’le görüntülendi.


Çöllerden Karadeniz yaylalarına günde 21 sefer

Doğu Karadeniz Bölgesi'nin turizm destinasyonları bakımından en zengin tarihi ve doğal güzelliklere sahip Trabzon'a gelen Arap turistler havalimanında yoğunluk oluşturuyor.


Keşiş Yaylası’nda açan rengarenk çiçekleri görenler bölgeye hayran kalıyor

Van'ın Erek Dağı eteklerindeki 2 bin 550 rakımlı Keşiş (Turna) Gölü, masmavi suyunun çevresinde açan rengarenk çiçeklerin oluşturduğu manzarasıyla gözleri kamaştırıyor.


Başkentte sağanak ve dolu etkili oldu

Ankara'da sağanak ve dolu etkili oldu. Bazı ilçelerdeki yoğun yağış yaşamı olumsuz etkiledi.


Tarihi Bedesten’de ‘Zaman Tünelinde Alanya’ sergisi

Tarihi mekanları sanatla buluşturan Alanya Belediyesi, Kale'deki Bedesten Çarşısı'nda “Zaman Tünelinde Alanya” adlı sergiyi açtı. Yaz boyunca açık kalacak sergi, ücretsiz ziyaret edilebilecek.


Yolda karşılaşan husumetlilerin kavgasında 15 yaşındaki çocuk öldü, babası ağır yaralandı

Konya’nın Ereğli ilçesinde aralarında daha önceden husumet bulunan şahısların yolda karşılaşmasıyla çıkan bıçaklı kavgada 15 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti, babası ağır yaralandı.


Sivilcesiz Bir Cilt İçin Yazın Bunlara Dikkat Edin

Sıcak havaların gelmesi ile birlikte cilt yağlanması, siyah nokta ve sivilcelerde de artış görülebilmektedir. Sivilcelerin yaz aylarında tekrarlamasını önlemeye yardımcı olacak 10 öneriyi Memorial Antalya Hastanesi Dermatoloji Bölümü’nden Uzm. Dr. Ali Rıza Başaran'dan dinliyoruz.


Tadini Roma eserlerinin önü otopark oldu: İstanbul’un en etkileyici anıtlarından biri

Sultanahmet’te bulunan ve İstanbul’un en eski yapılarından olan tarihi hipodromun Sultanahmet Meydanı’na yakın bir noktada bulunan Sfendon bölümü ve çevresi bakımsızlığı ile dikkat çekti. Yaklaşık 1700 yıl önce Doğu Roma döneminde inşa edilen ve inşa edildiği dönemde çeşitli tören, yarışlar ve spor müsabakalarının yapıldığı hipodromun duvarının çevresi sosyal medyada da tartışma konusu oldu. Yüksekliği ve boyutu ile dikkat çeken yapının önünde...


Tarsus’un yöresel yemekleri geleceğe taşınıyor

Tarsus’un yöresel yemekleri geleceğe taşınıyor MERSİN, (DHA)- MERSİN Büyükşehir Belediyesi Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu (TADEKA),‘Tarsusi Yöresel Yemek Hikayeleri Projesi'ni başlattı. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki TADEKA Turizm ve Gastronomi Kurulu, eşsiz ve köklü bir tarihe sahip olan Tarsus’a özgü ...


Romanya'dan Antalya'ya gelen turist sayısı yüzde 15 arttı

Yılın ilk altı ayında 6 milyon 200 bin yabancı turistin tatil yaptığı Antalya'da, vize muafiyetinin sağlandığı Romanya'dan gelen misafir sayısında da yüzde 15 artış sağlandı.


Dünya Değişim Günü 7 Temmuz’da kutlanıyor

Uluslararası Değişim Federasyonu (ULUDEF) tarafından her sene 7.7 tarihinde kutlanan “Dünya Değişim Günü”, 7 Temmuz Pazar günü yurt içi ve yurt dışı 100’ün üzerinde şehirde kutlanacak.


Yıldırım düşen tarlada çıkan yangın büyümeden söndürüldü

Kastamonu'da yıldırım düşmesi neticesinde tarlada çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.


Açıklamasıyla dünyayı sarsmıştı... Kate'in hastane sırları ortaya çıktı

2024 yılının ilk yarısı, dünyadaki milyonlarca kişi için sarsıcı bir şekilde başladı. Elbette farklı coğrafyalarda, çoğu üzücü birçok olay yaşandı. Ama içlerinden biri vardı ki konunun meraklılarını, yıllardır gördükleri düşten uyandırdı. Hayatın hiç kimse için bir peri masalı olmadığını herkese gösterdi. Bu kocaman dünya içinde tek bir kişinin bile üzüntülerden, dertlerden, hastalıklardan ve ölümden muaf tutulmadığını hatırlattı.


'Yıllarca bize böyle söylediler ama...' Canan Karatay'dan ezber bozan uyarı! '20 dakikada 20.000 ünite D vitamini üretiyor'

Ezber bozan açıklamaları nedeniyle sık sık gündem olan Prof. Dr. Canan Karatay'dan 'yaz' uyarısı geldi. 20 dakikada güneşlenmenin vücutta 20.000 ünite D vitamini ürettiğini belirten uzman isim, “Aslında öğle zamanında güneş ışığı almamızda fayda var. Fakat senelerden beri 'Saat 10.00'dan sonra güneşlenmeyin, 16'dan sonra güneşlenin' diyorlar” ifadelerini kullandı ve yapılması gerekenleri tek tek sıraladı.


Geçim sıkıntısı yaşayan Yeşilçam'ın efsane ismi tezgah açtı

Geçtiğimiz aylarda geçinemediği için fotoğraflarını satışa çıkartan "Bayan bacak" lakaplı Serpil Örümcer, bu sefer de Fatih'te tezgah açtı. Örümcer'in izinsiz açtığı tezgah zabıta tarafından kaldırıldı.


Maç gününde kebap siparişleri hem Türkiye hem Avusturya’da şinitzeli geride bıraktı

Türkiye'nin Avusturya'yı 2-1 mağlup ettiği maç akşamında rekabet, sadece futbol sahasında değil, yemek siparişlerinde de etkisini gösterdi. Yemeksepeti'nin çatı şirketi Delivery Hero'nun Avusturya'daki iştiraki foodora'da kebap siparişleri, şinitzel siparişlerini geride bıraktı.


Enfeksiyon riski taşıyor: Havuzlara girmeden önce bilmeniz gerekenler

Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Songül Özer, yüzme havuzlarından ve denizlerden bulaşabilecek enfeksiyonlar hakkında uyarılarda bulundu.


Nagehan'a attığı mesajlar ifşa oldu: Seninle ROK'un karısı diye fantezi yapıyorlar

Gazeteci Nagehan Alçı, eski eşi Rasim Ozan Kütahyalı'dan evlilik boyunca ağır psikolojik, fiziksel ve ekonomik şiddete uğradığını ve tehdit edildiğini öne sürerek hem ceza hem de 250 bin TL'lik manevi tazminat davası açmıştı. Mahkemeye sunulan dilekçede Kütahyalı'nın, Alçı'ya gönderdiği mesajlar yer aldı. Mesajlarda Alçı'ya "Seninle ROK'un karısı diye fantezi yapıyorlar", "Düşük seviyeli başarısız zavallı" ifadeleri yer alırken Kütahyalı'nın,...


Yaşlı çiftten sokak köpeklerini besleyen kadına saldırı! Sopayla darbettiler

İstanbul'da bir kadının sokak köpeklerini beslemek için yere bıraktığı yemeği gören yaşlı çift, duruma karşı çıkarak tepki gösterdi ve yemeği ağaçlık alana attı. Köpekleri besleyen kadın ise duruma tepki gösterince süpürge sopasıyla darbedildi. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.


Suriye’de Türk bayrağına saldıran şahıs yakalandı

Suriye’de Türk bayrağına saldıran şahıs yürütülen çalışma sonrasında yakalandı.


Kova: Günlük Burç Yorumları - 6 Temmuz

Kova: 6 Temmuz günün genel burç yorumları şöyledir


Zile’de etkili olan yağmur nedeniyle galericiler sitesi göle döndü

Tokat'ın Zile ilçesinde etkili olan yağmur nedeniyle galericiler sitesi su altında kaldı .


Yürüyüş hakkında daha önce duymadığınız 5 gerçek

Yürümek sadece kilo vermeye yardımcı olmakla kalmıyor, aynı zamanda zihinsel sağlığı iyileştirebilir, yaşam süresini uzatabilir ve hatta yaratıcılığı artırabilir. İşte, yürümek hakkında duymadığınız diğer şaşırtıcı gerçekler...


Eski eşinin sevgilisini pusu kurup, öldürdü! Sokakta yürürken yakalandı

Olay, gece yarısı saat 01.30 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi Toplum Sokak'ta yaşandı. M.N. isimli şahsın bir süre önce karısından boşandığı ve boşandığı eşinin Orhan Murat isimli kişiyle sevgili olduğu öğrenildi. Kimlik bilgileri henüz tespit edilemeyen eski karısı ile sevgilisi Orhan Murat’ı uzun süredir takip ettiği öğrenilen M.N.’nin gece yarısı Cumhuriyet Mahallesi Toplum Sokak'ta pusu kurduğu iddia edildi. Orhan Murat ile eski karısına...


Uzman çavuş, son nefesini tedavi için geldiği hastanenin tuvaletinde verdi

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji servisine tedavi için giden Siirt İl Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Uzman Çavuş Bahri Erciyes, hastane tuvaletinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.


Ankara'da meteor geceyi aydınlattı

Ankara ve Türkiye'nin bazı illerinde görülen meteor geceyi aydınlattı. Ankara'da saat 22.20 sıralarında bir meteor arkasında ışık huzmesi bırakarak geceyi aydınlattı. Düşen meteor Türkiye'nin farklı şehirlerinden görülürken Ankara'da ise o anlar bazı vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı. Türkiye Uzay Ajansı da konu ile ilgili paylaşım yaparak, 'Bu gece ülkemizin çeşitli yerlerinde gökyüzünde görülen meteor heyecana neden oldu' ifadelerini kullandı. Meteorların atmosferden girişi sırasında oluşan renkler hakkında bilgi verilen paylaşımda, 'Meteorda bulunan farklı elementler, Dünya atmosferinde yanarken farklı renkler oluşturabilmektedir. Örneğin, sodyum parlak turuncu-sarı bir renk oluşturabilirken, magnezyum yeşil veya mavi tonlar, iyonize kalsiyum (Ca+) ise mor renk oluşturabilmektedir. Meteorda bulunan bu elementler, atmosferik giriş sırasında görülen renklerin oluşmasında önemli bir etkendir' ifadelerine yer verildi. Paylaşımda hızlı hareket eden meteorların daha parlak ve renkli görüntüler oluşturduğu belirtildi.


Hapimag’ın Türkiye’deki 30 yılını anlatan sergi

Bodrum’un koylarından Yalıçiftlik’te 1994 yılından bu yana 600 bini aşkın yerli ve yabancı turisti ağırlayan Hapimag Sea Garden Resort Bodrum, arşiv görsellerinden oluşan ve Türkiye’deki 30 yılını konu alan interaktif sergiyi misafirlerinin ziyaretine açtı. 40’a yakın parçadan oluşan sergi, 31 Temmuz 2024 tarihine kadar ziyarete açık olacak.


Konya’da samanlık ve kömürlük yangını

Konya'nın Kulu ilçesinde samanlık, kömürlük ve kiler olarak kullanılan yapıda çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.


Hititlerden Kalan Tuz Mağarası Büyük İlgi Görüyor

Çankırı'da Hititler döneminden bu yana tuz çıkartılan ve yerin 150 metre altında bulunan tuz mağarası, devasa büyüklüğü ve tarihi özellikleriyle vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Yıllık binlerce ziyaretçiyi ağırlayan mağara, yaklaşık 200 yıllık geçmişiyle astım, bronşit gibi akciğer hastalıklarına iyi geldiği değerlendiriliyor. Ziyaretçiler, mağaranın büyüklüğü ve içerisindeki tahnit edilmiş hayvanlar ve sanat eserleriyle hayranlık duyuyor.


Çıralı Sahili'nde caretta caretta yavrularının yuvalarından denize yolcuğu başladı

Antalya'nın Kemer ilçesindeki Çıralı Sahili'nde yuvalarından çıkan, nesli tükenme tehdidi altındaki caretta caretta yavrularının denize yolculuğu başladı.