Yaşam

Trending:


Şehnaz Askeroğlu Yaşlanan eller için neler yapılmalı?

Yaşlanma genellikle yüzde belirgin bir şekilde görünür, ancak eller de yaşlanmanın etkilerini taşıyan bir başka bölgedir.


Doğan HIZLAN İstanbul Müzik Festivali başlıyor

Başlangıcından bugüne izlediğim İstanbul Müzik Festivali, bu yıl 21 Mayıs ile 12 Haziran arasında gerçekleştirilecek.


Lakabı Peygamber darısı! Düğümlenmiş bağırsakları açıyor, enerji veriyor

Kefir bol prebiyotikli bir içecek. Kefirin diğer adı Peygamber darısı. Peki kefirin şifaları neler? Kefir bağırsakları iyileştirir mi?


Bodrum'da denizden 2,5 ton çöp çıktı

Muğla'nın dünyaca ünlü turistik ilçesi Bodrum'da, 'Denize en çok mavi yakışır' sloganı kapsamında deniz dibinde dalgıçlar tarafından yapılan temizlik çalışmasında 2,5 ton çöp toplandı.


5 gündür haber alınamayan alzheimer hastasından acı haber

Olay, Cevizli Mahallesi Bağımsızlık Caddesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 4 katlı bir binanın bodrumundan gelen kötü koku üzerine bina sakinleri bodrum kata indi. Su kuyusunda bir erkek cesedi olduğunu fark eden bina sakinleri, durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık, itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekiplerinin incelemesi sonucu cesedin yaklaşık 5 gündür kayıp olan alzheimer hastası Mustafa Kal'a...


Hipovolemi : Dikkat Edilmesi Gereken Uyarı Işaretleri

Özet Kan plazmasının hacminin çok düşük olduğu bir durum. Bu hızlı kalp atışına, zayıf nabza, kafa karışıklığına ve bilinç kaybına neden olur. Belirtiler Yeni, şiddetli veya sürekli belirtiler yaşıyorsanız bir sağlık hizmeti sağlayıcısıyla iletişime geçi. Hipovolemi hipovolemik şoka yol açabilir ki bu da acil bir durumdur. Yaygın belirtiler şunlard...


Rus turistler ’’41 kere maşallah’’ dedirtti

Rusya'dan Türkiye'nin Karadeniz sahilindeki kentlere turistik seferler düzenleyen Astoria Grande gemisi, 21 ayda 41.seferini düzenledi. Rus turistleri karşılayan Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, ''41 kere maşallah diyelim. 141'inci ve 241'inci seferlerini de görürüz inşallah'' dedi.


Araştırmacılar, "WASP-193b" adlı ötegezegeni pamuk şekere benzetti

Araştırmacılar, Jüpiter'den daha büyük boyutta olan "WASP-193b" adlı ötegezegenin pamuk şeker kadar kabarık ve hafif olduğunu belirledi.


Çatı onarımı yaparken yüksekten düşen şahıs hayatını kaybetti

Aydın'ın Efeler ilçesindeki bir besihanede çatı onarım işi yapan şahıs bastığı çatı malzemesinin kırılması sonucu yüksekten düşerek hayatını kaybetti.


Hobi olarak üretmeye başladı! Girişimcilere ilham oluyor

Kurumsal kariyerin ardından hobi olarak üretmeye başladığı dekorasyon ürünlerinde bir markayla faaliyet gösteren Sinem Türetken, e-ticaretin gücüyle dünyaya açıldığını söyledi. Türetken, Dışişleri Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı’nın Türkiye’nin tanıtımı için yaptığı yurt dışı seyahatlerinde hediye olarak kendi ürünlerini seçtiğini ifade etti.


Chelsea, Brighton engelini geçmeyi başardı

Premier Lig'in 34. haftasında Chelsea, Brighton'ı 2-1'lik skorla mağlup etmesini bildi.


50 işyerinin kurşunlanmasıyla ilgili 182 gözaltı!

50 işyerinin kurşunlanmasıyla ilgili 182 gözaltı! İstanbulda son dönemlerde artan iş yeri kurşunlama olaylarına yönelik, İstanbul polisinin aralıksız titiz çalışması sürüyor. Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlunun haberine göre artış gösteren kurşunlama olaylarına ilişkin yürütülen çalışmalarda bilanço ortaya çıktı. 50 İŞ YERİ KURŞUNLANDI 182 KİŞİ...


Galatasaray, Fenerbahçe maçı hazırlıklarına başladı

Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında Fenerbahçe ile yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarına bugün yaptığı antrenmanla başladı.


Yunusun kurtarıcısı olduğu köpekle kurduğu büyük dostluk: Vedalaşırken gülümsettiler

Denizin ortasında mahsur kalan köpekle onu sırtında taşıyan yunus güvenli bir yere geçmesini sağladıktan sonra kurdukları dostluk gülümsetti. Kayda alınan o anlar beğeni yağmuruna tutuldu. https://haberglobal.com.tr/gundem/yunusun-kurtaricisi-oldugu-kopekle-kurdugu-buyuk-dostluk-vedalasirken-gulumsettiler-344157


Kepçe kulak çocuklarda travma sebebi

Kepçe kulak yapısının, birçok çocukta görülebilen ve bazen doğuştan olabilen bir kulak şekil bozukluğu olduğuna dikkati çeken Plastik, Estetik ve Rekonstüriktif Cerrahı Op. Dr. Onur Oğan, bu durumun fiziksel olduğu kadar psikolojik sonuçları da olduğunu ve günümüzde akran zorbalığına yol açabildiğini söyledi.


Kamu ve özel bankalar, ihtiyaç kredisi faiz oranları açıklandı!

Mayıs ayı, Ziraat Bankası, Alternatif Bank, İNG, CepteTEB, Akbank, N Kolay, Yapı Kredi, TEB ve Finansbank’ın ihtiyaç kredisi faiz oranları açıklandı! İşte sizlerle Banka Banka ihtiyaç kredisi faiz oranları...


Camdaki Kız'ın Muzo'su Enis Arıkan'dan şoke eden 'kıskançlık' itirafı! 'Sen benden bin kat daha güzelsin, defol git!'

Son olarak Camdaki Kız dizisinde hayat verdiği Muzaffer karakteriyle adından söz ettiren başarılı oyuncu Enis Arıkan, Saba Tümer’in YouTube programına konuk oldu. Sektörde kendisini kıskanan ve ayağını kaydırmak isteyen kişilerin olduğunu itiraf eden ünlü oyuncu, "Ben birinin beni kıskanacağını hiç düşünmüyordum. Niye insan beni kıskansın ki? Geri zekalı mısın? Sen benden bin kat daha güzelsin, yeteneklisin. Defol git" dedi.


Bodruma kapatılıp zincirlendi! Öldüğünde yalnızca 22 kiloydu, cani çift yakalandı

ABD'li yetkililer küçük bir kızın, babası ve üvey annesi tarafından gördüğü ve aylarca devam eden işkencenin ardından ölmeden önce yürek burkan fiziki dönüşüm geçirdi. 12 yaşındaki Malinda Hoagland, babası Rendell Hoagland kızının bisikletini ağaca çarptığını iddia ederek 911'i (acil yardım hattı) aramasının ardından 4 Mayıs'ta polis tarafından 'zar zor hayattayken' bulundu. KIRIK KEMİKLER VE MORLUKLAR KAN DONDURDU Bulunduğunda yalnızca 22 kilo...


Liselilerden evsel atıkları ayrıştıran lavabo tasarımı

Tekirdağ’da liseli kız öğrenciler, gelecek kuşaklara temiz bir çevre bırakmak için evsel atıkları ayrıştıran lavabo tasarlayarak bilim şenliğinde sergiledi.


Genetik olabilir: Neden solak insanlar daha azdır?

Sağ veya sol el tercihi, insanların fizyolojik ve nörolojik yapılarıyla ilgilidir ve genellikle doğuştan gelir. Sağ el kullanımı, nüfusun çoğunluğunu oluştururken, sol el kullanımı daha az yaygındır.


Eczaneye bebek arabasıyla geldi bin 500 TL’lik güneş kremi çaldı

Esenyurt‘ta bir eczaneye bebek arabasıyla giden kadın ilaçları alıp ödemeyi yaptıktan sonra yaklaşık, bin 500 TL değerinde güneş kremi alarak kayıplara karıştı. Yaşanan hırsızlık anları güvenlik kamerasına yansıdı.


Yürek yakan olay! Baba ve kızı ölü bulundu!

Yürek yakan olay! Baba ve kızı ölü bulundu! Aydının Bozdoğan ilçesinde Madran Mahallesindeki eve gelen yakınları, Hüseyin Bulum (90) ile kızı Dudu Çürükkayanın (58) aynı odada hareketsiz yattığını gördü. HAYATLARINI KAYBETTİKLERİ SAPTANDI AA ve İHAda yer alan habere göre olay yerine gelen sağlık ekibi, Bulum ve Çürükkayanın hayatını kaybettiğini be...


Pıhtı salgını dur durak bilmiyor | Neden gençlerde de bu kadar sık görülmeye başlandı

Gün geçmiyor ki pıhtı atması nedeniyle hastaneye kaldırılan ya da yaşamını yitiren birilerinin ölüm haberini almayalım. Son yıllarda ünlüler dünyasından ya da kendi çevremizden duyduğumuz benzer haberlerin ardı arkası kesilmiyor. Ölümle sonuçlanabilen bu ciddi hastalık artık bir ‘salgın’ haline geldi. Peki bu artışın nedeni ne? Neden çok genç yaşlara kadar indi? Pandeminin etkisi var mı? Nasıl korunacağız? İç Hastalıkları Uzmanı Aytaç Karadağ...


Psikiyatrı hastalarından el sanatı sergisi

Erzurum Şehir Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören psikiyatri hastalarının el sanatları sergisi ziyarete açıldı. Serginin açılışına birçok önemli isim katıldı.


Koç: Günlük Burç Yorumları - 16 Mayıs

Koç: 16 Mayıs günün genel burç yorumları şöyledir


Coffy’den tek fiyata kahve satışı

Türkiye’nin en hızlı büyüyen, ilk tek fiyatlı dijital kahve markası Coffy, büyüme istikrarını sürdürüyor. 2019 yılında İstanbul Kadıköy’deki ilk mağazasıyla müşterileriyle buluşan marka, 100’üncü şubesini Diyarbakır’da açtı.


Sıcacık öpücüklerini hiç unutmadı... Sağlığını yitiren ünlü oyuncuyu eski mutlu anıları hayata bağlıyor

O bir zamanlar beyazperdenin 'çapkın gülüşüyle' herkesin aklını başından alan aktörüydü... Bir dizi ile parlayan yıldızını yıllarca pırıltılı dünyanın gökyüzünde en yükseklerde tuttu. Ta ki sağlığını yitirinceye kadar. Öyle bir hastalığa yakalanmıştı ki bırakın eskisi gibi roller üstlenmeyi artık senaryodaki repliklerini bile ezberinde tutamaz hale geldi.


Çocuk nörolojisi uzmanı uyardı: "Çocuklarda teknolojik cihaz kullanımına sınır konulmalı"

Çocuk Nörolojisi Uzmanı Prof. Dr. Ömer Faruk Aydın, "Okul öncesi dönemde teknolojik cihazının günlük kullanım süresi 1 saati geçmemelidir. İlk ve ortaokul döneminde ise hafta içi okul günlerinde 1 saat, tatil günlerinde ise 2 saati aşmamalıdır" dedi.


Konut piyasasında dikkat çeken gelişme! Yatırım aracı olmaktan çıktı, zararına satıyorlar

Türkiye'de konut piyasası son dönemde önemli bir değişim yaşıyor. Geçtiğimiz yılın ikinci yarısından itibaren konut fiyatları, enflasyonun gerisinde seyretmeye başladı. Bu durum vatandaşların yatırım için ev alma durumunu durdurdu. Müteahhitler ise ellerindeki evleri satmak için kâr oranlarından fedakarlık yapmak zorunda kaldı. İşte konut piyasasıyla ilgili dikkat çeken detaylar...


Turistler peribacalarını değil, molozları ve çöpleri seyrediyor

UNESCO Dünya Kültürel ve Doğal Miras Listesi'nde yer alan Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da çevreye gelişigüzel dökülen moloz ve çöpler doğal güzelliği gölgeliyor.


Kız çocuklarının okumasına dikkat çekmek için podyuma çıktılar

Cemiyet, iş ve sanat dünyası, kız çocuklarının okumasına dikkat çekmek için podyumda çıktılar.


Dinlendirici Bir Uyku İçin Lavantaya 5 Aromatik Alternatif

Canlandırıcı bir gece uykusu için sürekli bir arayış içinde olan birçok kişi, yatak odası ortamını iyileştirmenin yollarını arar. Aroma bu senaryoda çok önemli bir rol oynuyor ve uyku kalitesini doğrudan etkiliyor. Bu makale, geleneksel lavantanın aromatik alternatiflerini inceleyerek yatak odanızı ekstra hoş kokulu bir alana dönüştürmek için yenilikçi öneriler sunacaktır.


Chery Ailesinin en yeni üyesi TIGGO 4 olacak

Chery, teknolojik yenilik ve ürün iyileştirmelerinin gelmiş olduğu en son noktayı temsil eden TIGGO serisi ile dünyanın dikkatini çekmeye devam ediyor.


Kütahya Tasarım Teknokent’in yeni binası açılışa hazır hale geldi

Dumlupınar Teknoloji geliştirme bölgesinde yer alan Kütahya Tasarım Teknokent Yönetici A.Ş. yeni binası açılışa hazır hale geldi.


Ünlü şarkıcının hayatı değişti... Artık nerede bir ayna bulsam soyunup karşısına geçiyorum'

Gösteri dünyasında şöhrete kavuşan kişilerin hayatları dışarıdan bakıldığında kusursuz görünebilir. Ama gerçekte durum hiç öyle değil. Çünkü her birinin üzerinde çok büyük bir baskı var. Ne kadar yaş alırlarsa alsınlar hep güzel ve formda kalma hatta olabildiğince genç görünme baskısı bu. Özellikle de kadın yıldızlar için söz konusu bu durum.


sahanehayatim28

sahanehayatim28


2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

İstanbul'da bir ev satın almak isteyen ünlü köpek eğitmeni Dede Alptekin, beğendiği daireyi 2 milyon 950 bin lira karşılığında emlakçıdan satın aldı. Ancak Alptekin, ev sahibiyle bir türlü iletişime geçemedi. Satın aldığı eve taşınan Alptekin, ev sahibiyle irtibat kurduğunda evin 2 milyon 750 bin lira bedelle satıldığını öğrenince emlakçı tarafından dolandırıldığını anladı.


Japonya ekonomisi beklentilerin üzerinde daraldı

Japonya ekonomisi beklentilerin üzerinde daraldı Resmi verilere göre Japonya ekonomisi 2024 yılının ilk çeyreğinde yıllık bazda yüzde 2 oranında daraldı. GSYİH verisi, ekonomistlerin beklediği yüzde 1,5lik daralmaya kıyasla ilk çeyrekte beklenenden daha derin bir daralma gösterdi. Son veriler muhtemelen Japonya Merkez Bankasının (BOJ) faiz oranları...


Uzmanlar uyardı; ertesi gün hapları belli bir kilonun üstündekilere etki etmiyor olabilir!

Britanya'da bir kadın sağlığı uzmanı, aşırı kilolu ya da obez olmanın ertesi gün hapının ne kadar etkili olduğunu etkileyebileceği konusunda uyardı


Galatasaray, seride öne geçti

Galatasaray, Pınar Karşıyaka’yı uzatmalar sonucunda 96-95 mağlup etti ve seride 1-0 öne geçti.


Kral ilk resmi portresini dünyaya kendi tanıttı… Sosyal medya ayağa kalktı: Tıpkı cehennem ateşiyle yanıyor gibi!

Bir yandan Charles ve Kate Middleton’ın kansere yakalanıp sağlık mücadelesi vermesi bir yandan da yıllardır ailenin küçük oğlu Harry ve eşi Meghan Markle’ın aile içinde yarattığı dinmeyen fırtınalar derken İngiliz kraliyet ailesi hiç gündemden düşmüyor.


Bu masal mutlu sonla bitecek: Her gün ondan doğacak çocuklarımı düşünüyorum

Yıllarca adı hep terk edilmiş, kalbi kırılmış, bir başkası için vazgeçilmiş kadın olarak anılmıştı. Müzik sahnelerinin yıldızı oldu, oyunculuk kariyerinde ilerledi. Ama kendisi de hayranları da bunu dillerinden düşürmedi.


Kuvvetli sağanak yağışlar kapıda! İstanbul, Ankara, İzmir... Yurt genelinde etkili olacak

Kuzey, iç ve doğu kesimlerde mevsim normalleri altında seyreden hava sıcaklıklarının batı kesimlerden başlayarak artacağı ve genellikle mevsim normalleri civarında, hafta sonundan itibaren iç vebatı kesimlerde yer yer mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve...


Marmaris'te sağlık alarmı: Bir grup İngiliz turist, Türkiye'de hayatını kaybeden yakınlarının küllerini denize saçtı

Marmaris'in Uzunyalı sahilinde meydana gelen olayda, 40 kişilik bir grup İngiliz turistin, Türkiye'de hayatını kaybeden yakınlarının küllerini denize saçtığı görüldü. Bu eylem, çevredeki vatandaşların şikayeti üzerine sağlık alarmına dönüştü. O esnada denizde yüzen vatandaşlar, birilerinin küllerinde yüzmek istemedikleri belirterek sağlık yetkilile...


Burhaniye’de Üniversiteliler çikolata yapımını öğrendi

Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerine uzman eğitmen tarafından lezzetin ve sanatın buluştuğu "Çikolata Atölyesi" programı çerçevesinde özel eğitim verildi. Eğitmen Şef Seda Nur Keskin'in rehberliğinde düzenlenen atölye etkinliğinde öğrenciler, çikolata sanatının inceliklerini öğrenme ve uygulama fırsatı buldu.


Kütahya’da üzerinde ve evinde uyuşturucu bulunan kişi tutuklandı

Kütahya’da üzerinde ve evinde yapılan aramalarda uyuşturucu bulunan şüpheli tutuklandı.


NASA kuraklığın çaresini duyurdu! Güneşteki patlamalar yaşamı nasıl etkileyecek..

Güneş patlamasının kuraklığa karşı olumlu etki yaratacağını söyleyen Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Çevre, Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, 'Isınmaya bağlı olarak da buharlaşma artar ve sonuçta yağmur artar. Kuraklığın en büyük çaresi, güneşteki patlamalardır” dedi.


Pamukkale'de cansız bedeni bulunan turistin ölüm nedeni belli oldu

Polonya'dan Türkiye'ye tatile gelen Maria Latacz, 8 Mayıs'ta Antalya'da kaldığı otelden Denizli'deki Pamukkale Ören Yeri'ne giden tur şirketinin gezisine katıldı. Bir süre Pamukkale'de gezen Latacz, Antik Havuz'da yüzdükten sonra kayboldu. Latacz için bölgede arama çalışması başlatıldı. Latacz'ın bulunamaması üzerine birlikte geldiği otobüsteki turistler Antalya'ya gönderildi. Çevredeki güvenlik kamera kayıtları incelendi. Pamukkale'de unutulan...


Akaryakıtta tek fiyat uygulaması başladı

ENERJİ Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) farklılaştırılmış akaryakıt ürünlerinin istasyonlarda aynı fiyata satılmasına ilişkin Kurul kararı yürürlüğe girdi. Bu kapsamda, 13 bin bayide dün itibarıyla fiyatlar güncellendi.


Kendini boyayıp erkek arkadaşını korkutan kadın

Kendini boyayıp erkek arkadaşını korkutan kadın