SAğANAK, FıRTıNA, TOZ TAşıNıMı... METEOROLOJI'DEN 11 ILE SARı KODLU UYARı! HAFTA SONUNA KADAR SüRECEK

İlkbaharı yaşadığımız şu günlerde yurt genelinde yağışlı hava etkisini gösteriyor. Meteoroloji'nin yayınladığı haftalık hava durumu tahminine göre; yağışların hafta sonuna kadar sürmesi bekleniyor. Meteoroloji bugün de 13 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. İşte yurt genelinde beklenen hava durumu tahminleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Doğu Akdeniz’in Toroslar mevkii, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Osmaniye, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Kastamonu, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir ve Çorum çevreleri ile Ankara’nın doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Güney ve iç kesimlerde toz taşınımı beklenmektedir.

Hava sıcaklığı, güney ve doğu bölgelerde mevsim normalleri üzerinde, diğer bölgelerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar, genellikle kuzeyli yönlerden, güney ve doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40 -60 km/saat) esmesi bekleniyor.

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN UYARI

Ankara Valiliği, kent genelinde beklenen yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanağa karşı vatandaşları uyardı.Ankara Valiliği, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi’nden alınan son verilere göre; bu akşam 20:30-23:00 saatleri arasında Ankara’da yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" ifadelerine yer verdi. 

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğleden sonra Kastamonu, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir ve Çorum çevreleri ile Ankara’nın doğu kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Marmara’nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40 -60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Güney ve iç kesimlerde toz taşınımı beklendiğinden, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

13 İLDE SARI KODLU ALARM!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 13 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Sarı kodlu alarm verilen iller şöyle:

Amasya, Çankırı, Eskişehir, Kırşehir, Sinop, Tokat, Kırıkkale, Ankara, Çorum, Kastamonu, Nevşehir, Sivas, Yozgat

HAFTA SONUNA KADAR SÜRECEK

Meteoroloji'den alınan bilgiye göre; soğuk hava dalgası yurt genelinde hafta sonuna kadar sürecek. Yağışlar Batı'da sağanak şeklinde olurken Doğu'da gökgürültülü sağanak şeklinde etkisini gösterecek. Hafta sonu Batı'da sıcaklıkların yükselmesi bekleniyor.

2024-04-29T08:05:11Z dg43tfdfdgfd