ANTIK KENT GECE MüZECILIğI IçIN ışıKLANDıRıLDı... EFES GECE BAşKA GüZEL!

UNESCO listesindeki Efes Antik Kenti, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın gece müzeciliği projesi kapsamında ışıklandırıldı. Antik kent, gece yarısına kadar ziyaretçilere eşsiz bir deneyim sunacak.

2300 YILLIK TARİHE ZİYARET

Türkiye'nin eşsiz tarihi mekanlarını ve zengin kültürel mirasını, gün batımı sonrası bambaşka bir atmosferde ziyaretçilerle buluşturmayı amaçlayan gece müzeciliği İzmir Selçuk Efes ören Yeri'nde hayata geçirildi. Her yıl yüz binlerce ziyaretçiye kapılarını açan, 2015'te UNESCO listesine kabul edilen Efes Antik Kenti, geceleri de ziyaretçilere açıldı.

Yenilenen ışıklandırma çalışmalarıyla birlikte ziyaretçiler, 2 bin 300 yıllık Efes Antik Kenti'ni gün batımından sonra da ziyaret etme imkanı buluyor.

SAAT 00.00'A KADAR GEZİLECEK

İzmir Valisi Süleyman Elban, 'Kültür ve Turizm Bakanlığı burada ciddi bir aydınlatma projesi hazırladı. Artık gece 00.00'a kadar da Efes'imizde 'gece müzeciliği' şeklinde tabir ettiğimiz ziyaret saatlerini uzatmış olduk. Gece daha serin saatlerde ziyarete açılması ziyaretçiler için de bir kolaylık ve konfor sağlamış oluyor' dedi.

Proje yürütücüsü SICPA Türkiye CEO'su Sami Çebi de, Türkiye'de 8 ayrı lokasyonda gece müzeciliği uygulamasının hayata geçirildiğini ve ilk çalışmanın Efes Antik Kenti'nde yapıldığını söyledi.

2024-05-06T04:42:45Z dg43tfdfdgfd