BILIM INSANLARı MARUL SUYUNUN FAYDASıNı KEşFETTI: GARGARAYLA ILTIHAP AZALTıYOR, DIş TAşıNı YOK EDIYOR! AFT SORUNUNUN çöZüMü BASIT! ALışKANLığı FAYDA VERIYOR

Gargara kullanımına dair birçok kişi rahatlattığını ifade eder. Ancak kimileri buna sıcak bakmaz. Bilim insanlarının yaptığı son çalışma marul suyunun gargarasıyla ağzı ve diş sağlığı korunuyor.

İskoçya'da yapılan araştırmaya göre ağız ve diş temizliği için marul suyunun etkisi keşfedildi. İki hafta boyunca yapılan marul suyu gargarası diş eti iltihabını azalttı.

Diş eti hastalığı olan hastaların marul suyu gargarası yapması sağlıklı bakteri düzeyini artırmasıyla sonuçlandı.

Yapraklı yeşilliklerin ağızda diş eti hastalığına ve çürümeye neden olan bakterileri azalttığı saptandı.

Yemek sırasında bir porsiyon sebzenin normal şekilde tüketilmesi de ağız hastalıklarını önleyebileceği ya da tedavi edebileceği ifade edildi. Ağız sağlığını korumak için daha fazla taze yeşilliğe yer verin.

Marul suyu da içeriğinde bulunan antioksidanlar ve C vitamini nedeniyle ağız içindeki yaraların iyileşmesine katkıda bulunabilir. AFT gibi yaralar hızla iyileşebilir.

Kanın pıhtılaşmasında önemli yer tutan K vitamini marulun içinde yer alır. Diş eti kanamalarını önlemeye yardımcı olur. İçeriğindeki yüksek su miktarı da tükürük üretimini artırarak ağızdaki kokuyu giderir.

Sağlıklı bir alışkanlık kazanıldığı takdirde çocuklarda diş çürükleri de önlenebilir. Marul suyu bu noktada dişlerin doğal rengini korumaya yardımcı olur.

Çay ve kahve tüketimi sonrası dişlerdeki renk değişiminin önüne geçmek için de marul suyu tüketebilirsiniz.

Bir demet marulu iyice yıkadıktan sonra blendera koyun ve üzerine bir bardak su ekleyin. Blenderda iyice karıştırdıktan sonra marul suyunu süzerek içebilirsiniz.

2024-07-27T09:45:49Z dg43tfdfdgfd