CI BLOOM ILE SANATıN BAHARıNA MERHABA

İstanbul'a ve sanata baharı getiren CI Bloom çağdaş sanat fuarının üçüncü edisyonu 24 Nisan ön izleme ve 25-28 Nisan genel ziyaret tarihleriyle Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonları'nda sanatseverlerle buluşacak.

CI Bloom, bu yıl üçüncü edisyonuyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonları'nda gerçekleşecek olan fuarda, 24 çağdaş sanat galerisi, 5 kurum ve inisiyatifin 267 sanatçının 568 eseri sergilenecek. Yeni nesil sanatçıları ve sanat profesyonellerini bu yıl da sanatseverlerle buluşturan fuar, Ankara'dan Bel'm art space, İstanbul'dan 10_12 galeri ve Briefly Art galeri ile birlikte Çanakkale'den inisiyatif Mahal'i ilk kez ziyaretçilerle buluşturacak. Bu yıl CI Bloom, Borusan Otomotiv'in Türkiye distribütörü olduğu BMW ve LG OLED'in partnerliğinde gerçekleşecek.

SANAT VE TEKNOLOJİ BİR ARAYA GELECEK

Dijital sanat alanında karşımıza çıkacak olan Living Things, DECOL prodüksiyonuyla sanat ve teknolojiyi bir araya getirecek. İsveç'in ünlü DJ'i Todd Terje de 27 Nisan'da gerçekleşecek performansıyla, CI Bloom'un bahar coşkusuna eşlik edecek. CI Bloom, 2019'dan itibaren CI'ın sürdürülebilirlik üzerinde yaptığı çalışmaları bir adım öteye taşıyarak, uzun vadeli adımlar atmak amacıyla karbon ayak izi, atık yönetimi ve enerji tasarrufu üzerinde partnerleri ile kalıcı adımlar atmak amacıyla bir araya getirdiği uzman ekiple çalışacak.

TÜRKİYE'NİN HER KÖŞESİNE ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ

Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli yaptığı açıklamada şunları söyledi: 'CI Bloom, yaratıcı ve özgür İstanbul vizyonuyla uyumlu bir şekilde, Türkiye'nin her köşesine ulaşmayı ve kültür-sanatın yeni oyuncularını uluslararası koleksiyonerlerle ve sanatseverlerle buluşturmayı hedefliyor. Uluslararası alanda İstanbul'un görünürlüğünü artırmak ve Türkiye'nin çağdaş sanat ortamını geliştirmek için kültürel diplomasiye önem veren CI Bloom, yurtiçi ve yurtdışı etkinliklerle bu misyonla hareket ediyor. CI Bloom'un üçüncü yılında, galeriler, sanatçılar ve iş birliği yaptığımız partnerlerimiz ile birlikte büyük bir sevinç ile yeniden LK Rumeli Salonları'ndayız. Türkiye'nin çağdaş sanat sahnesine katkıda bulunan yeni galerilerin artışı ve Anadolu'da ortaya çıkan genç galeriler ve inisiyatifler, CI Bloom'un önemli bir rol oynayarak platform olmanın coşkusunu yaşıyoruz.'

2024-04-20T04:08:12Z dg43tfdfdgfd