DüğüN SEZONUNDA DIKKAT çEKEN GELIşME: FIYATLAR ARTıYOR!

Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (YESİDEF) Başkanı Hüseyin Bozdağ, düğün ve nikah törenlerinde sunulan yemek hizmetinin talebinin yaz aylarıyla birlikte iki katına çıkacağını öngörüyor. Ancak artan talep ile birlikte fiyatların da yükseldiğini belirtiyor.

Fırsatçılara dikkat!

Bozdağ, düğün sezonunda yemek hizmeti sunan firmalardan zehirlenme vakalarının sıkça görüldüğünü ifade ediyor. Bu durumun önüne geçmek için vatandaşları, YESİDEF'e bağlı ve Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan lisanslı firmaları tercih etmeleri konusunda uyarıyor.

Düğün ve nikah törenlerinde sunulan yemek hizmetinin fiyat aralığı 350 ila 650 lira olarak belirtiliyor. Ancak düğün sahiplerinin et yemeği tercih etmeleri halinde bu fiyatın kişi başı 800 liraya kadar çıktığı kaydediliyor. Tavuk yemeği tercih edilmesi durumunda ise fiyatın kişi başı 600 liraya kadar düştüğü ifade ediliyor.

Tavsiye ve uyarılar

Hüseyin Bozdağ, vatandaşları ekonomik şartlar göz önüne alarak tercihlerini yapmaya çağırıyor. Düğün ve nikah törenlerinde sunulan yemek hizmeti için fiyat ve kaliteyi göz önünde bulundurarak karar vermelerini öneriyor.

Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte hazır yemek sektöründe fiyatların arttığı ve et yemeği tercih edenlerin kişi başı 800 liraya kadar ödeme yapabileceği belirtiliyor. Vatandaşların bu durumu dikkate alarak tercihlerini yapmaları önem arz ediyor.

2024-05-05T19:26:45Z dg43tfdfdgfd