KENDINIZI MUTLU ETMEYI BAşKASıNA BıRAKMAYıN! KöTüMSERLIğI BIR TARAFA BıRAKıN

Mutlu olmak edilgen bir duygu değildir. İçten gelen mutluluk, anın kıymetini bilmek ve kendinizi önemsemekten başlar. Peki ruh sağlığınıza yardım eden kurallar neler? İşte yanıtı...

Olumlu duygular sizi pozitif etkiler. Bu nedenle iyi bir bakış sizi negatif duygulardan uzaklaştırır. Sağlıklı ve mutlu olmanın ilk yolu kendini sevmektir. İşte detaylar...

Kendinize ait iyi duygular beslemeniz kendinizi sevmenizi sağlayacaktır. Günlük rutininizin dışına çıkmanız sizi geliştirecek ve kendinizle barışmanızı sağlayacaktır.

Olumlu bakış açısı

Bu madde kötümser insanlar için gerçekten zorlu olabilir. Olaylara olumlu bakış açısı getirebilecek şekilde yetiştirilmemiş olabilirsiniz. Fakat eski alışkanlıklarınızı bırakıp, kendinizi sürekli eleştirmekten vazgeçin. Kimliğinizle ve başardıklarınızla gurur duymaya başlayın.

Hataları bağışlayın

Geçmişte yaptığınız hatalarınız için kendinizi sıklıkla hırpalıyor musunuz? İnsanlar hata yapar. Dolayısıyla hatalarınızın yükünü sürekli sırtınızda taşımayın. İnsanların hatalar yaparak hayatı öğrendiğini ve kimsenin hatasız olmadığını bilerek kendinizi değerlendirin. Yani 'hatasız kul olmaz'.

Kusurlu olmayı kabullenin

Aslında bir önceki madde ile çok bağlantılı. Kimse mükemmel değildir. Siz de hayatınızı mükemmelliği aramaya adayarak ziyan ve zehir etmeyin. Aksine bizi insan yapan şeylerin kusurlarımız olduğunu bilin.

Kendinizi övün

İnsanlar başarılarınızı kutladığında bunun çokta önemli bir olay olmadığını söyleyerek mi tepki veriyorsunuz? Yapmayın. Başarılarınızın övgüye değer olmadığını söylemeyin. Bunun yerine teşekkür edip kendinizle gururu duyun.

Güzel şeyler hak ediyorsunuz

Başınıza iyi bir şeyler gelmesini hak etmediğinizi mi düşünüyorsunuz? Bu kendimizi sevmemekten kaynaklanıyor.' İyi şeyler hep başkalarına oluyor' şeklinde de kendini dışa vuruyor. Buna değişeceğinize inanmaya başlasanız iyi edersiniz.

Rutini değiştirin

Sonuçta, sözünü ettiğimiz bütün yollar değişimden geçiyor. Kısır döngülere saplanıp kalmış olabileceğiniz konusunda şüpheci ve uyanık olun. Ve de rutinleri sizi olumlu ve pozitif yapacak yollarla bozun.

2023-06-03T13:32:12Z dg43tfdfdgfd