MEYVE YEMEK IçIN GüNüN EN DOğRU SAATINI CANAN KARATAY AçıKLADı!

Prof. Dr. Canan Karatay, meyve yemek için doğru zamanı verdi. Ünlü doktorun verdiği önerilere göz gezdirmek sizin için iyi olabilir.

Şekerli yiyecek ve içecekler ile ekmek Karatay'ın kahvaltı sofrasında kesinlikle yasak durumda. Meyve ise sadece kahvaltı zamanı tüketilmeli. Yağlı ancak tuzsuz peynir yemek de kahvaltının şartlarından birisi.

Yağ seçimi de önemli. Sıvı yağ ya da margarin yerine tereyağı ve zeytin yağı tercih edilebilir. Yumurtaya sıvı yağ yerine zeytinyağı dökün.

KARATAY'IN KAHVALTI MENÜSÜ

2 yumurta, 1 avuç fındık, ceviz, 1 dilim peynir, 5-6 dilim paprika, 1 avuç üzüm, 1 tane dilimlenmiş havuç, Karatay kahvaltısının olmazlarından birkaçı.

Canan Karatay'ın diyet programına sınırlama getirilen bir diğer besin de meyveler. Elma, armut, şeftali, çilek, ayva, erik ve kiraz sınırlı da olsa diyet listesine yer alıyor. Meyve sadece şeker olarak görülmemeli elbette, bu besinlerde vitamin ve mineraller de bol bol var.

Karatay'ın önerdiği kahvaltı sofrasında ekmek, poğaça ya da simit gibi hamur işleri yok. Bunun yerine bir çay bardağı fınıdık, fıstık, badem ya da yer fıstığı tüketiliyor.

Kuruyemişlerin kavrulmamış ve tuzlanmamış olması şart. Nane, roka, salatalık, domates gibi destekleyici sebzeler rahatlıkla tüketilebilir. Kahvaltı yanında ise limonlu açık çay veya süt içilebilir.

2024-07-01T12:50:24Z dg43tfdfdgfd