PORTAKAL ÇIçEğI KARNAVALı'NDA 6. GüN GERIDE KALDı! ZIYARETçILER AKıN EDIYOR

Adana Portakal Çiçeği Karnavalı tüm coşkusuyla şehre renk katmaya devam ediyor. Festivalin 6 günü geride kalırken Adana Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında düzenlenen onlarca sergi, ziyaretçilerine benzersiz bir deneyim sunuyor. Karnaval kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler arasında konserler, atölye çalışmaları, workshop, mutfak deneyimleri yoğun bir şekilde gerçekleştirilmeye devam ediyor.

Adana Portakal Çiçeği Karnavalı 6. gününde coşkuyla devam etti. Karnaval'a gelen ziyaretçiler burada düzenlenen etkinliklerle keyifli vakit geçirirken bir taraftan da Adana lezzetleri ile karnavalın tadını çıkarıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamına alınan Adana Portakal Çiçeği Karnavalı’nın altıncı akşamında Merkez Park’ta Ferhat Göçer, Atatürk Parkı’nda ise Gece Yolcuları sahne aldı.

Ferhat Göçer, Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin altıncı gecesinde Adana’nın en büyük alanına sahip Adana Merkez Park’taydı. Konser öncesinde başlayan DJ performansı ve görsel şölenin ardından, Göçer’in sahneye çıkmasıyla büyük bir coşku seli yaşandı. Ferhat Göçer hayranlarıyla birlikte şarkılarını hep bir ağızdan seslendirdi.

“TÜRKİYE’NİN HİÇBİR YERİNDE YOK BÖYLE GÜZELLİK”

Gördüğü ilgiden çok memnun olan Göçer, “Muhteşemsin Adana, Türkiye’nin hiçbir yerinde yok böyle güzellik” dedi. Sahne sonrası verdiği mini söyleşide, Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin sadece eğlendirme ve konser mantığının ötesinde, gerçek anlamda kültür, sanat festivali kavramının içini dolduran bir festival olduğunu söyledi. “Tiyatrolar, sergiler, söyleşiler ve konserlerle birlikte tam olması gerektiği gibi bir festival” diye ekledi.

PORTAKAL ÇİÇEĞİ KOKUSU ADANA'YA YAYILDI

21 Nisan tarihine kadar sürecek karnaval bu yıl ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Türkiye Kültür Yolu Festivalleri iş birliğiyle daha zengin içerikle oluşturuldu.

Kentte yiyecek ve içecek satan esnafın Atatürk Parkı’nda, rengarenk el işi ürünlerinin yer aldığı stantların da Merkez Park’ta olduğu karnaval alanlarına vatandaşlar akın etti. Çok sayıda ziyaretçi, stantları gezip hatıra fotoğrafı çekildi.

Karnavalı programlarına alan çok sayıda tur şirketinin katkısıyla önceki yıllarda 2 milyonu aşan yerli ve yabancı katılımcı sayısı bu yıl daha da artması, bölge ekonomisine 4.5 milyar TL katkı sunması bekleniyor.

Adana Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında düzenlenen onlarca sergi, ziyaretçilerine benzersiz bir deneyim sunuyor.

Kentin birçok noktasında bulunan kültü ve sanat merkezleri, sergiler atölyeler ve etkinliklere ev sahipliği yaparak ziyaretçilerini ağırlıyor.

2024-04-19T14:16:31Z dg43tfdfdgfd