SAFFET EMRE TONGUÇ YENI HAYATıN BAşıNDA EN GüZEL TATILIN ADRESLERI

Saffet Emre TONGUÇ

Hayatlarını birleştirmeye karar veren iki kişinin mutluluğuna şahit olduğumuz düğünler bizim için ne kadar eğlenceliyse gelin-damat için bir o kadar yorucu olabiliyor. Ben de yeni evlenen çiftlerin aslında tüm sevgililerin hem sakinliğin tadını çıkarıp rahatlayacakları hem de romantizmi her şekliyle yaşayabilecekleri balayı otellerini listeledim.

BOĞAZ’IN TADINI ÇIKARMAK İÇİNThe Stay Bosphorus

Boğaz’da hem düğün mekânı hem de sonrasında konaklamak için tercih edebileceğiniz çok güzel seçenekler var. Benim tercihlerim Kanlıca’daki A’jia Hotel (@ajiahotelofficial), Çengelköy’deki Sumahan On The Water (@sumahanonthewater) ve Ortaköy’deki The Stay Bosphorus (@thestaybosphorus).

İSTANBUL’A YAKINLARDAN

Orman havasını soluyarak golf, tenis ve binicilik yapabileceğiniz, şehrin uzakta bir silüet olarak göründüğü Kemer Country Hotel (@kemercountryhotelistanbul) hem bedeninize hem de ruhunuza iyi gelecek.Casa Lavanda

Casa Lavanda (@casalavanda) Şile’de doğanın içinde büyülü atmosferi ve ayrıcalıklı mutfağıyla misafirlerini sakinlikle karşılıyor.Parma Sole

Parma Sole (@parmasole) her mevsime güneş gibi doğacak rafineliği, Parma tarzına gönül verişi ve mutfağıyla adını yansıtıyor.NG Enjoy

Orman yürüyüşleriyle ve SPA merkezinde rahatlamayı seven çiftlere Sapanca’da, doğanın hep başrolde olduğu iki büyük otel önerim var: NG Enjoy (@ngsapancaenjoy) ve Elite World (@eliteworldsapanca).

Karamürsel’deki Blue Pier Hotel (@bluepierhotel) İzmit Körfezi’nin dingin manzarasına karşı bütçe dostu bir seçenek.

Pınar Otel (@pinarotel.erdek) eskiyi yeniyle harmanladığı bir konseptle tasarlanmış.Assos Dionysos Hotel

Çanakkale’deki Sivrice ve Sokakağzı koylarının birleştiği yere kurulan denize nazır Assos Dionysos Hotel (assosdionysos_hotel) sakinliğin içinde her şeyden uzaklaşmanın tadına varacaksınız.İda Costa

İda Costa (@assosidacosta) önü deniz, ardı Kaz Dağları olan 9 dönümlük araziye kurulmuş... Ege mimarisine sadık kalınarak tasarlanmış otelin SPA’sı da düğün sonrası yorgunluk atmak için ideal.

Adatepe’nin kendine özgü dokusunu yaşayabileceğiniz İda Blue’da (@adatepeidablue) nereye baksanız doğayla göz göze geliyorsunuz. İster kahvaltı sofrasında ister akşam yemeklerinde olsun mutfağından yöresel ürünlerle çıkan menüleri tadın.Despot Evi

Cunda’nın romantizmi bir başka olur derseniz, Despot Evi (@cundadespotevi) hem binası hem de mutfağıyla adanın tarihinden bir kesit sunacak size.

Alaçatı’daki Alavya’nın (@alavyahotel) birbirinden güzel ağaçlarla bezeli bahçesinde 6 taş ev ve 25 odası var. Baş başa olmanın tadını doyasıya çıkarabilir, otelden bisiklet kiralayıp etrafı keşfedebilirsiniz.AkanthusBiblos

Sofistike bir konaklama deneyimi sunan Biblos (@biblosalacati), Alaçatı’nın tipik taş mimarisiyle uyumlu bir dekorasyona sahip. Alatia SPA’nın benzersiz hizmetlerinden çiftlere özel masajları deneyin. mSelçuk’un birbirinden özel tarihi yapılarını aynı kadraja sığdıran konumuyla Akanthus (@akanthushotel) hem turistik noktalara yakın hem de otele döndüğünüzde içine girdiğiniz büyüyü bozmayacak bir atmosfere sahip.

Bodrum’un içinde ama karmaşasından uzak rahatlama, nefes alma durağı Birdcage (@birdcage33), başlı başına romantik bir dünya. Oteli anlatan iki kelime: Caz ve gastronomi...

Ortakent Yahşi Yalısı’ndaki Khai Hotel Bodrum (@khaibodrum) tam bir zamanı durdurma mekânı.

The Marmara Bodrum (@themarmarabodrum), merkeze hâkim konumuyla çiftleri ayrıcalıklı bir dünyada ağırlıyor. Burada her şey sakinlik içinde akarken, gündoğumundan günbatımına kadar bölgenin geleneksel bembeyaz evleri ve kalesini de içine alan muhteşem bir manzara size eşlik ediyor.Mandarin Oriental

Mandarin Oriental (@mo_bodrum) Cennet Koyu’nda. Panoramik deniz manzarasına karşı her birinin kendine ait özel açık alanı ve birçoğunda sonsuzluk havuzu olan oda ve villaların tümü çok romantik.

Kızılçam ve fıstık ağaçlarıyla çevrili Club Med Bodrum (@clubmed), Ege’de olduğunuzu hissettiren peyzajıyla çok etkileyici. Palmiye SPA’dan çıkmak istemeyeceksiniz.Six Senses Kaplankaya

Avrupa’nın en büyük SPA merkezlerinden birine sahip olan Six Senses Kaplankaya (@sixsenseskaplankaya) birbirinden güzel 3 farklı plajı, organik bahçesinden ve yerel üreticilerden gelen malzemelerle hazırlanan yemekleri, tüm duyulara hitap eden bütünsel wellness yaklaşımıyla yeni evlenen çiftler için bir çekim noktası. 

GÜNEYE DOĞRU

Gizli bir cennet olan Golden Key Bördübet’te (@goldenkeybordubet) doğanın sakinliğini tadarken suyun şifasını hissedeceksiniz.

Marmaris’in yükseklerine kartal yuvası gibi konumlanan Dionysos (@dionysosvillagehotel) kendine özgü bir dünya sunuyor. Etrafınız orman, manzaranız deniz...

Adaköy Yarımadası’ndaki Cook’s Club Adakoy’da (@clubadakoyresort - @cooksclubhotels), Marmaris’in ışıkları size uzaktan göz kırparken çam ormanlarıyla kaplı özel bir dünyada şıklığın ve lüksün tadını çıkaracaksınız.

Hisarönü’nde çok özel bir konumdaki Martı Hemithea Hotel’de (@martihemithea) denizin sesi ve çam ormanlarının arasında romantik anların tadına varacaksınız.Hilton DalamanMiamai

Sakinliğin adresi olan Selimiye’de Miamai (@miamaiotel) ‘mavilik, sessizlik, sadelik’ üçlüsünü buluşturan bir adres. mSarıgerme’de kasikleşen Hilton Dalaman’ın (@hiltondalaman) konuklarına izole bir tatil sunan Göl Evleri yeni evli çiftler için ideal.

VE AKDENİZ...Yonca Lodge

Fethiye’deki Yonca Lodge (@yoncalodge) birbirinden bağımsız girişleri olan ve bahçenin farklı köşelerine serpiştirilmiş evleriyle tam bir mahremiyet sunuyor.

Yacht Classic (@yachtclassichotel) hem tasarımı hem çeyrek asırdır aynı yerde oluşuyla tam bir Fethiye klasiği. Hepsi deniz manzaralı odalarının yanı sıra SPA’sı da stres atmak için harika.Ada Dreams History

Babadağ ve Kayaköy harabelerinin manzarasına karşı konumlanan Ada Dreams History de (@adadreamshistory) sadece size ait alanlarıyla ayrıcalıklı bir balayı için uygun.

Kayaköy’ün tarihi atmosferindeki Kaya Villas Exclusive’in (@kayavillas_exclusive) taş evlerinde mutfaktan odalara, bahçeden havuza kadar her detay balayı çiftlerinin aradığı baş başa tatil düşünülerek hazırlanmış gibi...

Geçmişi ve geleceği harmanlayan tasarımıyla Unique (@hoteluniquefethiye), 2016’da Avrupa’nın En İyi Lüks Tasarım Oteli ödülünü almış. Kayaların üzerine katman katman inşa edilen otelin jakuzili balkonları begonvillerle sarılı. Kendinizi bir film karesinde hissettiriyor.

Kabak Koyu’nda Arzu Film’in sahibi Ferdi Eğilmez tarafından kurulan La Boheme Kabak (@labohemekabak) saklı bir cennet. 10 dönüm arazide, hepsi deniz manzaralı sedir bungalovları, özel plajı, rafine bir zevki yansıtan restoranı ve şık detaylarıyla aşkınıza aşk katacak.

Şehir kalabalığından kaçma ve doğayla tazelenme hikâyesi olan Kabak Dome Suits (@kabakdome) stresten uzaklaşmak isteyen çiftler için adeta bir arınma noktası.

Hem havası hem de dokusuyla Amalfi sahillerini hatırlatan Faralya’daki Lov Faralya (@lovfaralya), doğanın içinde ama konforlu, her şeyden uzak bir balayı imkânı sunuyor.Olympos Lodge

Olympos Antik Kenti’nin kalıntıları arasındaki Olympos Lodge (@olymposlodgehotel) kapıları Akdeniz’in maviliğine açılan 15 dönüme yayılmış 14 odayla hizmet veriyor. Hayvanları, doğayı ve doğanın sunduklarıyla mutlu olmayı seven bir çiftseniz tam size göre.

DENİZDEN UZAK, DOĞAYLA BAŞ BAŞAİksir Resort Town

Doğayı, doğal yaşamı, sağlıklı gıdayı, sakinliği ve temiz havayı özleyen çiftlerin her anından keyif alacağı bir otel İksir Resort Town (@iksirresorttown). Kastamonu Daday’daki otel bir ‘doğal yaşam kasabası’ gibi.Sacred House

Condé Nast Johansens tarafından hem tasarımı hem hizmet kalitesiyle 2 kez ‘en iyi’ seçilen Sacred House (@sacredexperience) Ürgüp’te; Dante’nin ‘İlahi Komedya’sından ilham alarak tasarlanan bahçesiyle ‘cennet gibi bir yer’ tanımını hak ediyor. Dante’nin ‘Inferno’suna atıfla hazırlanan SPA’sı da romantik çiftlerin en çok keyif alacağı bölümü...

Mardin’in kültürel mirasını anlatan Mardius Tarihi Konak (@mardiustarihikonak), farklılık arayan romantikleri, Doğu medeniyetlerinin sıcak ve renkli dünyasından izler taşıyan 11 odasında ağırlıyor.

Doğasıyla size adeta İsviçre Alpleri’ndeymişsiniz hissini veren, Kahramanmaraş’ta Başkonuş Yaylası’ndaki (@baskonusyaylasi) orman evleri huzurlu bir balayı için ideal.

Rize Çamlıhemşin’deki Nordic Hotel (@nordicotel), farklı bir Karadeniz oteli. Geniş bahçesi ve yemyeşil manzarasıyla romantik çiftleri gerçekten bulutların üzerine çıkarıyor. mTrabzon merkezine sadece 1 saat uzaklıkta, Düzköy ilçesine bağlı Şahinkaya mevkisindeki Kayaüstü Nayino Dağ Evi’nde (@nayinodagevi) sessiz, sakin ve çok romantik yürüyüşlere çıkabilirsiniz.

ÜZÜM BAĞLARINDA

Kırklareli Hamitabat Köyü’ndeki Bakucha Vineyard Hotel’den (@bakuchavineyardhotel) içeri adım attığınız andan itibaren bütün sıkıntılarınızı unutun. Çünkü burada başrolde sadece doğa ve yeni evlendiğiniz eşiniz var.

Gelibolu Yarımadası’ndaki Caeli (@caeliexperience) sadece gustosu olan bir otel değil; yerli ve yabancı sanatçıların eserleriyle dolu bir sanat galerisi, gelişmiş damak zevklerine hitap eden ayrıcalıklı bir lezzet dünyası. Otelde az sayıda konaklama birimi var, tam bir romantizm yaşayabilir, Saros’un serin sularına yüzmeye gidebilirsiniz.

Eceabat’taki Bengodi (@bengodimood) doğanın içinde, Asmadan Bağcılık Firması’nın bağlarının çok yakınında, 20 odalı butik bir otel. Balayı çiftlerine sade bir konfor sunuyor.

Bozcaada romantizmin başkenti. Klasikleşen adreslerinden Bertiz (@bertizbozcaada) bir bağ oteli değil ama sakin bir koyunda, kendine ait plajı ve karakteristik mimarisiyle stil ve konforu buluşturuyor.

Taş ev olarak tasarlanan Urla Bağ Evi (@urlabagevi), mahremiyetin ve konforun ön planda olduğu 6 odasıyla hizmet veriyor. mSelçuk’taki Yedi Bilgeler (@yedibilgeler) lavanta bahçelerine, üzüm bağlarına ve yemyeşil vadiye bakan country tarzı dekore edilmiş süitleriyle balayı çiftleri için çok uygun. Restoranda bahçedeki 100 yıllık zeytin ağaçlarından elde edilen zeytinyağı kullanılıyor.

2023-06-04T04:03:30Z dg43tfdfdgfd