STEPHANE ROLLAND'ıN IKONIK VE SOFISTIKE TASARıMLARı

Stephane Rolland, Paris Haute Couture Moda Haftası FW 2024'de her biri mücevher niteliğinde muhteşem tasarımlardan oluşan koleksiyonunu sergiledi.

Haute Couture dünyasının yaşayan en önemli temsilcilerinden Stephane Rolland, Paris Haute Couture Moda Haftası FW 2024'de her biri mücevher niteliğinde muhteşem tasarımlardan oluşan koleksiyonunu çok etkili bir defile sunumuyla gerçekleştirdi.

Stephane Rolland bir Fransız moda tasarımcısı ve bir haute couture moda markasıdır. Annesi Paris'in en ünlü fotoğraf stüdyolarından biri olan Pictorial Service'de çalıştı ve siyah beyaz fotoğraflarla çevrili olarak büyüdü. Çocukluğu hakkında 'Her şey siyah beyazdı; her şey hacim ve kontrastla ilgiliydi.' diyen Rolland'ın son defilesinde de yine siyah ve beyaz çok özel tasarımlar yer aldı.

KARİYERİ NASIL İLERLEDİ

Rolland, 20 yaşında Balenciaga'ya katıldı ve bir yıl içinde erkek giyim ve uluslararası lisanslardan sorumlu Yaratıcı Direktör pozisyonuna yükseldi. 24 yaşında Balenciaga'dan ayrılarak altı yıl boyunca işlettiği kendi hazır giyim şirketini kurdu. Daha önce Jean-Louis Scherrer'e ait olan haute couture moda evi için sanatsal tasarımcı olması istendi ve on yıl boyunca bu pozisyonda görev yaptı.

Rolland aynı zamanda kostüm tasarımcısı olarak da çalıştı. 2006 ve 2007 yıllarında prestijli Moliere ödüllerine aday gösterildi ve Cannes Film Festivali'nin resmi ortağı oldu.

2 Temmuz 2007'de Rolland, kendi adıyla bir couture koleksiyonu sundu. Rolland'ın markası resmi olarak 'Haute Couture' etiketini taşıyabilmek için gerekli olan Chambre Syndicale de la Haute Couture üyeliğine de sahip. Mayıs 2013'te Rolland ilk butiğini Abu Dabi'deki Etihad Towers'ta açtı. Onlarca kez başarılı defileler gerçekleştiren bu özel tasarımcının son koleksiyonlarına gelin birlikte göz atalım...

PARİS HAUTE COUTURE WEEK

Stephane Rolland, Sonbahar / Kış 2024 Haute Couture Koleksiyonu Paris Couture Moda Haftası'nda en başarılı isim olarak anıldı. Brassai'nin siyah beyaz fotoğraflarından ve Paul Prevert'in şiirinden ilham alan Stephane Rolland, siyah beyazın minimalist bir paletini kullanarak Paris'e bir aşk mektubu niteliğinde sofistike bir koleksiyon yarattı.

Bu büyük gösteri, yün krep ve siyah satenden kesilmiş bir smokin tulumu ve elmas kemerle açıldı. Koleksiyonun tamamındaki kesikler, sıklıkla doğal bellere dikkat çekiyordu. Rolland'ın tasarımlarındaki formlar çok zorlayıcı kalıplarda ve her biri sanat ve modanın muhteşem flörtünün en iyi örneklerinden.

Tasarımcı, koleksiyonun birçok parçasında mücevher parçalar kullanmış ve bunlar tasarımlarına tamamen dahil etmiş. Kapanışta sunduğu ikonik gelinliği, porselen ve beyaz organze yapraklarla işlenmiş dev bir 'oyuk' kapüşonluydu. Bu işin hafızalara kazınan özel bir tasarım olarak çok uzun yıllar hatırlanacağını düşünüyorum.

Ülkemizde de çok başarılı Haute Couture tasarımcıları var ve umarım onların da defilelerini de Paris Haute Couture Moda Haftası'nda görme gururunu yaşarız. Tabi ki orada olmanın ne denli özel elemelerden geçtiğini ve zorlu olduğunu çok iyi biliyorum ama umudum bu anlamda yüksek.

2024-07-27T04:07:06Z dg43tfdfdgfd