Trending:


Kaynakçı ’Sevgi usta’ hikayesiyle kadınlara örnek oluyor

Mersin'de çocuklarına bakabilmek ve bir meslek sahibi olabilmek için girdiği arayışta yolu MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi ile kesişen Sevgi Öz, önce öğrencisi, şimdi ise ustası olduğu kaynakçılık işindeki azmi ve yeteneğiyle kadınlara örnek oluyor. Mesleğinde artık 'Sevgi usta' olarak tanınan Öz, kimi zaman kaynak atölyesinde, kimi zaman da sahada montaj, söküm, kaynak gibi işleri büyük bir özenle yapıyor.


Yavaş ve sinsi ilerliyor! Tüylü hücreli löseminin 11 belirtisine dikkat: Yüksek ateş, nefes darlığı, kemik ağrıları...

Yüksek ateş, nefes darlığı, kemik ağrıları ve vücudun çeşitli bölgelerinde morarmalarla kendini gösterebilen bir kan hastalığı türü olan Tüylü Hücreli (saçlı) Lösemi başlangıç aşamalarında belirti vermeyebiliyor. Adını lösemi hücrelerinin mikroskopta gözlemlenen şeklinden alan bu hastalık, toplam lösemi vakalarının yüzde 2’sini oluşturuyor. Prof. Dr. Hakan İsmail Sarı, Kronik Lenfositik Lösemi (KLL) hakkında bilgi verdi.


7 ay önce evlenmişti! Alina Boz hamile mi? Demet Akalın’ın iddiası gündem oldu

Ünlü şarkıcı Demet Akalın, 7 ay önce Umut Evirgen ile nikah masasına oturan genç oyuncu Alina Boz için beklenmedik bir iddia da bulundu. Akalın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Boz’un hamile olabileceğini iddia etti.


Kira zamları ne kadar olacak? Kira zam oranı kaç oldu?

Kira zamları ne kadar olacak? Kira zamlarının ne kadar olacağı merak konusu oldu. Yeni belirlenen zam oranları ile kiracılar ve ev sahipleri arasındaki belirsizlik sona erdi. Zam oranlarının ne olduğu ve kiraların ne kadar artacağı konusunda detaylar açıklandı.


Tedavisi bulunamadı... Enes'in tek isteği gülmek

Adana'da geçirdiği beyin kanamasının ardından yüzünde oluşan kitle her geçen gün büyüyen ve sağ gözünü kaybeden Enes Bakır, doktorların hastalığını tedavi edemediğini belirterek, yardım istedi.


Edirneli kadınlar efsane yağlı güreşçilerin biblolarını satışa sundu

Edirneli kadınlar, 663'ncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izlemek için kente gelen misafirlere, efsanevi başpehlivanlarından olan Kel Aliço'nun biblolarını satışa sundu.


Kars’ta 'uçan halı' ile doğada gezinti

Arpa ve buğday başaklarının yükseldiği Kars’ın Arpaçay ilçesine bağlı Kuyucuk köyünde vatandaşlar, “uçan halı” diye tabir ettikleri at arabasıyla doğada gezmenin keyfini yaşadı.​​​​​​​


Uzman isim uyardı: Acil servisler alarm veriyor!

Turizm merkezlerinde tatillerini tamamlayan vatandaşlar dönüş yoluna geçerken, hastaneler ve acil servislerde vakalar arttı. Acil Tıp Uzmanı Dr. Efe Kanter, daha çok sıvı kaybı ve sıcak çarpması vakalarının görüldüğünü söyleyerek dikkat edilmediği taktirde hastaneye başvurularda artışların yaşanabileceği uyarısında bulundu.


Çocuklar yaz tatilini dolu dolu geçiriyor

Başiskele'de düzenlenen yaz okulları kurslarında eğitim alan gençler ve çocuklar, tatili eğlenerek geçiriyor.


Yağlanma ile başlıyor, nakil ile sonuçlanabiliyor! Karaciğerinizdeki bu sinyallere dikkat

Karaciğeriniz alarm veriyor olabilir! Zamanında tedavi edilmeyen karaciğer yağlanması nakil ile sonuçlanabilir. Ülkemizin canlı vericili karaciğer naklinde ise başarısıyla dünya listesinde ilk sırada yer aldığını belirten Prof. Dr. Hamdi Karakayalı, yağlanmadan siroza ve nakile gidebilen süreci ve karaciğer naklinde son gelişmeleri anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.


Haziran aynın zam şampiyonu: Fiyatı en çok artan ürünler neler?

Tüketici fiyatları bazında martta en fazla fiyat artışı ve en fazla fiyat düşüşü yaşayan ürünler belli oldu.


Söylendiğinde Adanalıları kızdıran 'Fellah' kelimesi bakın nereden geliyor

Adana'da söylendiği vakit neredeyse hakaret olarak kullanılan 'Fellah' kelimesinin hikayesinin nereden geldiğini biliyor musunuz? Kökeni Osmanlı'ya kadar dayanan bu sözcük Adanalılar arasında çok da sevildiği söylenemez.


Zimbabve’de kültürel bir miras: Kadınların hayatın her alanında yüklerini başlarında taşıması

Afrika’nın güneyinde denize kıyısı olmayan Zimbabve’de kadınlar hayatın her alanında yüklerini başlarında taşıyor.


Tek dertleri hastalık değil, Kate ile William'ın işi zor... Çocukların biri kesin kalacak... Diğer ikisine 'yol göründü'

İngiliz kraliyet ailesi, Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümünden bu yana deyim yerindeyse "belini bir türlü doğrultamadı". Sorunlar, dertler hep arka arkaya geldi. Üstelik bu durum artık sona ermiş gibi de görünmüyor...


Kocasinan’ın estetik görünümlü parkları görsel şölen sunuyor

İlçeyi daha güzel bir görünüme kavuşturmak için yoğun gayret gösteren Kocasinan Belediyesi, estetik çalışmalarıyla hem enerji tasarrufu sağlıyor hem de rengarenk görsellik oluşturuyor. Kocasinan’ı daha da güzelleştirmek için çalışmaların devam edeceğini belirten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, şehrin görsel estetiğine büyük önem verdiklerini ve yapılan çalışmalarla Kayseri’ye canlılık kattıklarını söyledi.


Çankırılı Gümüş'ten 3 metre 33 santimetrelik dev tespih

Çankırılı Fatih Gümüş, kaya tuzundan 3 metre 33 santimetre uzunluğunda yaklaşık 90 kilogram ağırlığında tespih yaptı. Gümüş, "Tespihin, Ankara'da açılacak tespih müzesinde sergilenmesini planlıyorum" diye konuştu. https://haberglobal.com.tr/yasam/cankirili-gumusten-3-metre-33-santimetrelik-dev-tespih-357956


Kahvaltıya kuş gribi engeli

Avustralya'da çoğu yumurta çiftliği olmak üzere 11 kümes hayvanı tesisini vuran kuş gribi salgını; fast food zincirlerini de etkiledi.


Ganalı şef Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi

Ganalı şef Ebenezer Smith, 802 saat 25 dakika boyunca yemek pişirerek Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.


Bushy Parkı’ın sakinleri

İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan Bushy Park’ta yaşayan farklı türde kuşlardan biri olan Kızılgerdan kuşu (Robin) görüntülendi.


Acun Ilıcalı sevgilisinin doğum gününü kutladı! Çağla Altunkaya için beyaz gömlek giydi

Acun Ilıcalı, bir süredir birlikte olduğu sevgilisi Ayça Çağla Altunkaya'nın doğum gününü sosyal medya hesabından kutladı. Ünlü yapımcının kıyafeti de gündem oldu.


Malatya'da dutun pekmez yolcuğu başladı

Malatya'da, Arguvan'da dut yetiştiriciliğinin önemli merkezlerinden olan bölgede, dutun pekmeze dönüşüm süreci başladı. Hasat mevsimiyle birlikte dutu toplayan çiftçiler, zahmetli bir uğraş olan pekmez yapımına başladı. Üretilen pekmezlerin bir kısmı tüketilmek için muhafaza edilirken, bir kısmı da satılarak ev ekonomilerine katkı sağlıyor. Doğal ortamda yetiştirilen dutlar, özenle işlenerek geleneksel lezzet pekmeze dönüştürülüyor.


Çayın yanına lezzetli hurma topları! Zencefille şifalanıyor, şekersiz tatlı...

Çayın yanına çok yakışan hurma topları 10 dakikada hazır olabiliyor. Tarçın, zencefil, fındıkla şifalanan hurmalı toplar nasıl yapılır? İşte detaylar...


Aslı Enver: Harika bir evliliğim var

Aslı Enver ve Berkin Gökbudak çifti önceki akşam Bodrum’da bir mekân çıkışı el ele görüntülendi.


Pendik'te Boşanma Aşamasındaki Kadına Sokak Ortasında Kurşun Yağdırıldı

Pendik'te bir şahıs, boşama aşamasındaki eşine sokak ortasında kurşun yağdırdı. Ağır yaralanan kadın hastanede hayatını kaybederken, saldırgan eş kaçarak olay yerinden kaçtı.


Selin Irmak KAÇMAZ Alzheimer’ı yenmek mümkün mü? Bu sorunun cevabı şaşırtıcı bir şekilde evet olabilir!

Alzheimer hastalığı durdurulabilir mi? Yeni bir çalışmaya ve bu çalışmaya katılan iki Alzheimer hastasına göre cevap “evet”.


Nez ile aşk yaşayan Rüştü Onur Atilla'nın eski eşi Sinem Ayyıldız'dan sert sözler

Rüştü Onur Atilla, 13 yıllık birlikteliğin ardından 2014 yılında nikah masasına oturduğu Sinem Ayyıldız'dan 10 Haziran'da boşanmıştı. Atilla, ayrılıktan 20 gün sonra sosyal medya hesabından şarkıcı Nez ile ilişkisini ilan etti. Her fırsatta 'ihanet yok' diyen Rüştü Onur Atilla'nın eski eşi sessizliğini bozdu. Ayyıldız'ın takipçilerine verdiği manidar yanıtlar gözlerden kaçmadı.


"Sürüngen avcısı" olarak bilinen yılan kartalı, Iğdır'da görüntülendi

Sürüngen avlayarak beslenen "yılan kartalı", göç için geldiği Iğdır'da görüntülendi.


Turistleri taşıyan midibüs kaza yaptı, çok sayıda yaralı var

Antalya'nın Manavgat ilçesinde tur midibüsünün beton direğe çarpması sonucu meydana gelen kazada çok sayıda turist yaralandı.


Çobankale’de 2024 yılı arkeolojik kazı çalışmaları başladı

Yalova'nın Altınova ilçesinde bulunan ve tarihin ilk "hashtag" işaretinin buluntular arasında çıktığı Çobankale'de 2024 yılı arkeolojik kazıları başladı.


Esenyurt Belediyesi Aşevi ihtiyaç sahibi vatandaşlara sıcak yemek hizmeti verecek

İstanbul Esenyurt’da günde 15 bin kişiye sıcak yemek sağlayacak Esenyurt Belediyesi Aşevi, vatandaşların geniş katılımıyla açıldı. İhtiyaç sahipleri, Şehir Lokantaları ve belediye personellerine ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan aşevi ise Prof. Dr. Ahmet Özer’in katıldığı törenle hizmete başladı.


Eski avukat öldürüldü! Cansız bedeni yol kenarında bulundu!

Eski avukat öldürüldü! Cansız bedeni yol kenarında bulundu! Batmanda merkeze bağlı Bıçakçı köyü yolunda dün akşam saatlerinde, eski avukat Faruk Özkan, silahla öldürülmüş halde bulundu. CENAZESİ MORGA KALDIRILDI DHAda yer alan habere göre ihbarla bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Özkanın cenazesi, otopsi için Batman Eğitim ve Araştır...


Hülya Avşar'dan yeni havuz videosu geldi! Bu sefer de çocuklarla dans etti

Yaz tatilini geçirdiği Ayvalık'taki evinin havuzun sık sık videolar yayınlayan Hülya Avşar bu sefer de çocuklarla dans etti. Bikiniyle dans eden 60 yaşındaki Avşar, enerjisiyle alkış topladı.


Özge Özacar: Festivaller vizyonumu genişletiyor

ÖZGE Özacar, Elele dergisinin yaz sayısının kapak kızı oldu.


2 çocuk annesini sokakta öldürdü! İstanbulda vahşet!

2 çocuk annesini sokakta öldürdü! İstanbulda vahşet! İstanbulda olay, Pendik ilçesi Dumlupınar Mahallesinde bugün saat 07.30da meydana geldi. 2 çocuk annesi Safiye Bıçak (46), eşi Vedat Bıçak (48) ile şiddetli geçimsizlik yaşıyordu. İKİ AY ÖNCE EVDEN AYRILDI DHAda yer alan habere göre Vedat Bıçak, yaklaşık 2 aydır eşiyle oturduğu daireden bir üst k...


Airfryer'a bu ürünleri asla koymayın! Uzmanlar sıraladı: Çıtır çıtır yapayım derken...

Airfryer ya da hava fritözleri artık herkesin eli ayağı oldu. Birkaç dakika içerisinde dondurulmuş patates kızartmasını hazırlamak ya da balık filetosunu çıtır çıtır hale getirmek... Çok kullanışlı olan bu alete koymamanız gereken ürünler de var.


Asansör faciası! İki kat arasında sıkıştı, hayatını kaybetti!

Yozgat’ta arızalanan asansör kapısı açıkken düştü. İki kat arasında sıkışan bir kadın hayatını kaybetti.


Denizli'de Ormanlarda Fotokapanlarla Yaban Hayvanları Görüntülendi

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından Denizli'deki ormanlara kurulan fotokapanlarla kızıl geyik, tilki ve dağ keçileri görüntülendi. Kaydedilen görüntülerde, yaban hayatından hayvanların doğal yaşamlarını sürdürdüğü görülüyor.


Çikolata yerken kalp sağlığını korumak mümkün mü? Şeker kontrolünde çikolatanın rolü nedir? Olumsuz etkileri var mı?

Çikolata tüketimi, hem lezzetiyle hem de sağlığa olan faydalarıyla uzun yıllardır popülerliğini koruyor. Özellikle bitter çikolatanın içerdiği yüksek kakao oranı, sağlığımıza sayısız yarar sağlıyor. Peki, çikolatanın kalp sağlığı üzerindeki etkileri neler? Cildinizi güneşin zararlı etkilerinden koruyabilir mi? Ve insülin direncini nasıl azaltabilir? Jinekoloji, Doğum ve Cinsel Sağlık Uzmanı Op. Dr. Dilek Uslu, sizler için anlattı.


Uzmanından sıcak havalarda kalp hastalarına öneriler

Güneşli ve sıcak havaların kalp hastaları açısından risk oluşturduğuna dikkat çeken Kardiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Gürkan Karaca, “Sıcaklığın yoğun olduğu saatlerde (10:00-16:00) dışarıda olmayın ve yorucu aktivitelerden kaçının. Bu saatlerde dışarı çıkmanız gerekiyorsa, gölgeli alanlarda kalın ve serin ortamlarda sık sık mola verin. Kendinizi güneşten korumak için geniş kenarlı bir şapka takın” dedi.


Bu yöntem stor perdeyi çıkarmadan temizliyor; Önü arkası pırıl pırıl olacak

Stor perdeler birçok eve şıklık kazandırır. Ancak bu mekanizma çoğu kez zahmetli bir temizlik demektir. Kirlendikleri zaman çıkarmak gerekir. Bu yöntemle stor perdeleri yerinden çıkarmadan 5 dakikada tertemiz yapabilirsiniz.


Bilecik Gölpazarı'nda icradan satılık tarla!

Bilecik Gölpazarı'nda 1674 metrekare tarla icradan satışa sunuluyor...


Tarlada başka düğünde başka: Ünlü şarkıcının evlat sevgisi... Onunla birlikte nefes almak istiyorum

Tıpkı yeryüzündeki milyonlarca hemcinsleri gibi ünlüler de evlat sahibi olduktan sonra hayatları değişiyor... Kimi zaman işlerini bile geri plana itip çocuklarına adıyorlar kendilerini.


Babaları tarafından öldürülen ağabey ve kız kardeşi son yolcuğuna uğurlandı

Ankara'da babaları tarafından rehin alınıp öldürülen iki çocuk son yolcuğuna uğurlandı.


Sabah 5-10 dakika sonra öksürüyorsanız dikkat! Uzman isim uyardı

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, bronşların kalıcı olarak genişlediği bir sağlık sorunu olan 'bronşektazi' hastalığına ilişkin uyarıda bulundu; "Sabahleyin uyandıktan sonra gece boyu atamadığınız birikmiş balgamı uyandıktan 5-10 dakika sonra öksürerek atıyorsanız; sizde de bronşektazi olabilir. Kalp hastalığı ya da böbrek fonksiyonları üzerinde de olumsuz etkileri ortaya çıkabilir. Onun için bu hastalarda tanının bir an önce...


Aquapark kapılarını çocuklara açtı

Adıyaman Belediyesi bünyesinde yaz aylarında hizmet veren aquapark bu yıl da çocuklara kapılarını açtı.


"Kutlama ateşi" 11 aylık bebeği öldürdü!

Yorgun mermi, bir kişiyi daha hayattan kopardı. Aydın'ın Söke ilçesinde 11 aylık Pera bebek, düğün konvoyundan ateşlenen mermi nedeniyle yaşamını yitirdi. Polis, olayla ilgili 4 şüpheliyi gözaltına aldı.


Vücut geliştirme sporcusu sokakta ölü bulunmuştu! Raporda ortaya çıktı: Kas yapmak için bu ilaçları kullanmış

Muğla'nın Milas ilçesinde, sokakta ölü bulunan vücut geliştirme sporcusu Bahtiyar Bahar'ın (32), polis tarafından hazırlanan olay araştırma raporunda, spora giderken genelde takviye edici maddeler kullandığı ve şeker hastalığı olmamasına rağmen kas yapımını desteklemek için lokal insülin vurulduğu belirtilerek, "Ölüm olayının muhtemelen aldığı ilaçlardan kaynaklandığı kanaati oluşmuştur" denildi.


Yabancı özel okulların ücretleri belli oldu


İstanbul’daki "bana toz geliyor" kavgası: "Bam güm yerleştirdi, ağzımı burnumu dağıttı"

Kağıthane'de sokak ortasında çıkan "Binanın önüne toz geliyor" kavgasında darbedilen Hüseyin Katırcı ve ona yumruk atan gencin babası Hacı Osman F. o anları anlattı. Katırcı, "Ben Sanayi Mahallesi'nin fedaisiyim dedi ve ağzımı burnumu dağıttı" derken, Hacı Osman F. ise, "Onların tarafından gelenler de oğlumu darp ediyorlar" ifadelerini kullandı.


Şili Hayvanat Bahçesi nesli tükenmekte olan yeni yavru beyaz gergedanı tanıttı

Şili'nin başkenti Santiago kentinde bulunan Buin Hayvanat Bahçesi'nde Güney Amerika'da doğan üçüncü beyaz gergedan on iki günlük "Silverio" ziyaretçilere tanıtıldı.