Trending:


Yılda 25 santimetreden az yağmur yağıyor: Çöller neden kuruyor?

Çöller, geniş kum tepeleri, kayalık kanyonlar, adaçayı bozkırları ve kutup buzulları da dahil olmak üzere birçok şekilde olabilir.


Keçileri peşine takan köpek

Keçileri peşine takan köpek


Bu hafta ne yapsak? 6 Temmuz 2024 ajandası

Tiyatro, seminer, konser ve etkinlikler... Bu hafta ne yapsak diyenlere işte 6 Temmuz ajandası.


Uzmanı uyardı: "Sosyal medyada gördüğünüz ürünleri bilinçsizce kullanmayın"

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Doktor Rana Başara Şahin, doktor tavsiyesi olmadan sosyal medyada paylaşılan cilt kremleri ile ilgili uyarılarda bulundu.


Uzmanı, yılan ve akrep sokmasında yapılması gerekenleri anlattı

Tunceli Devlet Hastanesi acil hekimi Dr. Celal Oktay Karataş, yılan ve akrep sokmasında yapılması ve yapılmaması gerekenler hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Yılan ve akrep zehrinin etkilerinin türlerine, etkilenen bölgenin konumu ve kişinin metabolik yapısına göre değişiklik gösterdiğini belirten Dr. Karataş, panik yapmamayı, etkilenen bölgenin yıkanmasını, bandaj uygulamasını ve buz uygulamasını önerdi.


Discover Colombia’s coastal gem of tradition and charm: Taganga

Nestled by the Sierra Nevada mountains, Taganga—meaning "where the sea comes in"—is a village where tradition thrives alongside modern charm


Çöllerden Karadeniz yaylalarına günde 21 sefer

Doğu Karadeniz Bölgesi'nin turizm destinasyonları bakımından en zengin tarihi ve doğal güzelliklere sahip Trabzon'a gelen Arap turistler havalimanında yoğunluk oluşturuyor.


Küresel gıda enflasyonu ile Türkiye makası açıldı

Küresel gıda enflasyonu ile Türkiye makası açıldı Türkiye ile küresel gıda enflasyonu arasındaki makas açılıyor. Küresel gıda fiyatları yıllık bazda yüzde 2,1 düşerker Türkiyede yüzde 68,2 arttı. Dünya gıda fiyatları Haziran ayında bitkisel yağ, şeker ve süt ürünleri endekslerindeki artışların tahıl fiyatlarındaki düşüşle dengelenmesiyle aylık bazd...


Efes Antik Kenti'nin Koressos Kapısı gün yüzüne çıkarılacak

Efes Antik Kenti'nin bilinen üç büyük kapısından biri olan Koressos Kapısı, kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılacak.


Dijital çağda çocukların "hareketsiz sosyalleşmesi" omurga sağlığını etkileyebilir

Teknolojinin hızlı gelişimi, özellikle 2000'li yıllardan itibaren doğan nesillerin, geleneksel iletişim biçimlerini terk ederek sanal dünyanın parçası olmasına neden olurken, bu durum kalıcı sağlık sorunlarına kapı aralıyor.


Keşiş Yaylası’nda açan rengarenk çiçekleri görenler bölgeye hayran kalıyor

Van'ın Erek Dağı eteklerindeki 2 bin 550 rakımlı Keşiş (Turna) Gölü, masmavi suyunun çevresinde açan rengarenk çiçeklerin oluşturduğu manzarasıyla gözleri kamaştırıyor.


Konya’da samanlık ve kömürlük yangını

Konya'nın Kulu ilçesinde samanlık, kömürlük ve kiler olarak kullanılan yapıda çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.


Altın fiyatlarında son durum: Gram ne kadar oldu?

Altın fiyatlarındaki hareketlilik sürüyor. Gram altın 2 bin 485 liradan işlem görüyor.


Hat ustası, 28 yıldır küçük fırçası ile 100’ün üzerinde cami süsledi

Elazığ'da yaklaşık 28 yıl önce hat sanatı öğrenmek için yola koyulan Serhat Yazar, bu süre zarfında öğrendiği hat, tezhip, barok, kalem işleri ve cami süslemeleri ile Türkiye'nin birçok şehrinde 100'ün üzerinde cami süslemesi yaptı.


Bursa semalarında süzülen parlak cisim kamerada

Bursa'da gökyüzünden görülen tanımlanamayan parlak cisim merak uyandırdı. Türkiye'nin farklı şehirlerinden de görülen cisim Bursa'da vatandaşlar tarafından amatör kameralarla kaydedildi.


Çorum'da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

Çorum'un Sungurlu ilçesinde etkili olan sağanak yağış, vatandaşları hazırlıksız yakalayarak zor anlar yaşattı. Şemsiyesiz dışarı çıkan birçok kişi ıslanırken, bazı çocuklar yağmur altında eğlendi. Yağış sebebiyle yollarda su birikintileri oluştu ve Diğ Çayı'nın su seviyesi yükseldi.


Başkentte sağanak ve dolu etkili oldu

Ankara'da sağanak ve dolu etkili oldu. Bazı ilçelerdeki yoğun yağış yaşamı olumsuz etkiledi.


İstanbul'da meteor paniği

İstanbul'da gökyüzünde görülen parlak cisim merak uyandırdı. Cismi gören vatandaşlar o anları cep telefonlarıyla kaydetti.


Çıralı Sahili'nde caretta caretta yavrularının yuvalarından denize yolcuğu başladı

Antalya'nın Kemer ilçesindeki Çıralı Sahili'nde yuvalarından çıkan, nesli tükenme tehdidi altındaki caretta caretta yavrularının denize yolculuğu başladı.


BÖYLE OLUNCA GİY!

Zeynep Bastık, Harbiye tarzı ile tam not aldı. Konseri için iki kostüm giyen güzel şarkıcı ilk tercihi siyah kostümü ve ikinci buz mavisi tül taş detaylı kostümüyle böyle fiziğin varsa giy dedirtti. Öyle güzel görünüyordu ki esmer Barbie dedirtti. EN GÜZEL EN ZARİF GELİN DİYEBİLİRİZ Zeynep Mayruk amp; Tolga Sarıtaş çifti bu hafta dünyaevine girdile...


Şiddetli yağış Tokat’ta hayatı durma noktasına getirdi

Tokat'ta şiddetli yağmur ve dolu su taşkınlarına neden oldu.


Kadın girişimci adaylarına yapay zeka eğitimi

Genç Gelişim ve Girişim Derneği ile Türk Kızılay Kadın Kolları'nın koordinatörlüğünde yürütülen ve SUBÜ'nün ortağı olduğu ‘Yapay Zeka Destekli Kadın Girişimciliği Yaygınlaşıyor' başlıklı proje kapsamında 20 kadın girişimci adayına eğitim verildi.


'Yıllarca bize böyle söylediler ama...' Canan Karatay'dan ezber bozan uyarı! '20 dakikada 20.000 ünite D vitamini üretiyor'

Ezber bozan açıklamaları nedeniyle sık sık gündem olan Prof. Dr. Canan Karatay'dan 'yaz' uyarısı geldi. 20 dakikada güneşlenmenin vücutta 20.000 ünite D vitamini ürettiğini belirten uzman isim, “Aslında öğle zamanında güneş ışığı almamızda fayda var. Fakat senelerden beri 'Saat 10.00'dan sonra güneşlenmeyin, 16'dan sonra güneşlenin' diyorlar” ifadelerini kullandı ve yapılması gerekenleri tek tek sıraladı.


Örümcek kuşları Sorgun Tabiat Parkı'ndaki doğal ortamında görüntülendi

Ankara'nın Güdül ilçesine bağlı Sorgun beldesinde yer alan Sorgun Tabiat Parkı, doğa turizmi odaklı faaliyetler için en çok tercih edilen yerler arasında bulunmasının yanı sıra farklı hayvan türlerine de ev sahipliği yapıyor.


Eski eşinin sevgilisini pusu kurup, öldürdü! Sokakta yürürken yakalandı

Olay, gece yarısı saat 01.30 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi Toplum Sokak'ta yaşandı. M.N. isimli şahsın bir süre önce karısından boşandığı ve boşandığı eşinin Orhan Murat isimli kişiyle sevgili olduğu öğrenildi. Kimlik bilgileri henüz tespit edilemeyen eski karısı ile sevgilisi Orhan Murat’ı uzun süredir takip ettiği öğrenilen M.N.’nin gece yarısı Cumhuriyet Mahallesi Toplum Sokak'ta pusu kurduğu iddia edildi. Orhan Murat ile eski karısına...


Tadini Roma eserlerinin önü otopark oldu: İstanbul’un en etkileyici anıtlarından biri

Sultanahmet’te bulunan ve İstanbul’un en eski yapılarından olan tarihi hipodromun Sultanahmet Meydanı’na yakın bir noktada bulunan Sfendon bölümü ve çevresi bakımsızlığı ile dikkat çekti. Yaklaşık 1700 yıl önce Doğu Roma döneminde inşa edilen ve inşa edildiği dönemde çeşitli tören, yarışlar ve spor müsabakalarının yapıldığı hipodromun duvarının çevresi sosyal medyada da tartışma konusu oldu. Yüksekliği ve boyutu ile dikkat çeken yapının önünde...


Marmaris’te yat tatili

Marmaris’te tatil yapan Özcan Deniz-Samar Dadgar çifti, önceki gün kiraladıkları lüks yatta oğulları Kuzey’le görüntülendi.


Uzmanı uyardı: ‘Uzun süre güneşte kalmak kanser riskini arttırıyor’

Doç. Dr. Mustafa Tosun, uzun süre güneşte kalmanın kanser riskini arttırdığını söyledi.


Dünya Değişim Günü 7 Temmuz’da kutlanıyor

Uluslararası Değişim Federasyonu (ULUDEF) tarafından her sene 7.7 tarihinde kutlanan “Dünya Değişim Günü”, 7 Temmuz Pazar günü yurt içi ve yurt dışı 100’ün üzerinde şehirde kutlanacak.


Hepsiburada, kişisel bakım ve kozmetikte öne çıkan ürünleri açıkladı

E-ticaret platformu Hepsiburada, 2024 yılının ilk yarısında kişisel bakım ve kozmetikte öne çıkan ürünleri açıkladı.


Bursa ve Yalova'da Görülen Işık Hüzmesi Heyecan Yarattı

Türkiye'nin birçok bölgesinde gece saatlerinde görülen ışık hüzmesi, Bursa ve Yalova'dan da görüldü. Şehir merkezleri ve ilçelerinde vatandaşların cep telefonlarıyla görüntülenen ışık hüzmesi, heyecan yarattı. Vatandaşların merakla takip ettiği ışık hüzmesi, bir süre sonra gözden kayboldu.


Edirne’de pehlivanlar cuma namazında buluştu

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için kentte gelen pehlivanlar Edirne’deki camilerde Cuma Namazında buluştu.


Samsung Galaxy A06’nın teknik özellikleri hayal kırıklığı yaratabilir

Samsung daha çok Galaxy S serisi ve katlanabilir telefonları gibi üst segment modellerle adından söz ettiriyor olsa da aslında telefonlarının önemli bir bölümünü orta segment ve giriş seviyesindeki modeller oluşturuyor.


Evinde komşuları tarafından ölü bulunmuştu, son yolculuğuna uğurlandı

Bolu’da evinde komşuları tarafından ölü bulunan Mehmet Bengüboz, son yolculuğuna uğurlandı.


Geçim sıkıntısı yaşayan Yeşilçam'ın efsane ismi tezgah açtı

Geçtiğimiz aylarda geçinemediği için fotoğraflarını satışa çıkartan "Bayan bacak" lakaplı Serpil Örümcer, bu sefer de Fatih'te tezgah açtı. Örümcer'in izinsiz açtığı tezgah zabıta tarafından kaldırıldı.


Dünya Güzellerim'in ilk bölümümde olay çıktı! Bülent Ersoy, Banu Alkan'a öfke kustu: Aptal saptal işler yapıyorsun

Bülent Ersoy, Banu Alkan, Safiye Soyman ve Seray Sever'in yer aldığı Dünya Güzellerim Tatilde programı ilk bölümüyle ekrana geldi. Bir oteli işletmeye çalışan ünlü isimlerden Bülent Ersoy, temizlik malzemesi almaya gönderdiği Banu Alkan'ın doğal taşlar aldığını görünce ''Siz benimle oyun mu oynuyorsunuz, aptal saptal işler. Sen buraya ne yapmaya geldin'' diye bağırdı. Alkan da ''Sen kimsin de Afrodit'e bağırıyorsun'' diyerek tepki gösterdi.


Ani'den 22 yıl önce çıkarılan "yılan başlı" bilezikler müzede yerini aldı

Kars Arkeoloji ve Etnografya Müzesi Müdür Vekili Hakim Aslan: Ani'den 22 yıl önce çıkarılan "yılan başlı" bilezikler müzede yerini aldı


Akdeniz'de 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi! AFAD duyurdu

Akdeniz'de 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.Depremin saat 18.47 sularında olduğu belirtildi. İşte detaylar... AFAD depremi böyle duyurdu; Avcılar'da yağmur nedeniyle TIR kaydı! İşte o anlar Meteoroloji uyarmıştı! Kadıköy'de sağanak yağmur sonucu evleri su bastı


20 yıl boyunca çekiç olarak kullandığı alet Vietnam Savaşı'ndan kalma bir el bombası çıktı

Çin'in Hubei eyaletinde yaşayan 90 yaşında bir kadın, 20 yıl boyunca fındık kırmak ve çivi çakmak için çekiç olarak kullandığı aletin Vietnam Savaşı'ndan kalma bir el bombası olduğunu keşfedince hayatının şokunu yaşadı. El bombasının yıllar boyunca nasıl patlamadığı ise büyük merak konusu oldu.


Nagehan'a attığı mesajlar ifşa oldu: Seninle ROK'un karısı diye fantezi yapıyorlar

Gazeteci Nagehan Alçı, eski eşi Rasim Ozan Kütahyalı'dan evlilik boyunca ağır psikolojik, fiziksel ve ekonomik şiddete uğradığını ve tehdit edildiğini öne sürerek hem ceza hem de 250 bin TL'lik manevi tazminat davası açmıştı. Mahkemeye sunulan dilekçede Kütahyalı'nın, Alçı'ya gönderdiği mesajlar yer aldı. Mesajlarda Alçı'ya "Seninle ROK'un karısı diye fantezi yapıyorlar", "Düşük seviyeli başarısız zavallı" ifadeleri yer alırken Kütahyalı'nın,...


"Othello sendromu" ilişkileri olumsuz etkiliyor: Belirtileri neler?

Eşiniz ya da sevgilinizin aşırı kıskançlığı ilişkilerinizi zora sokuyor mu? Bu durum, Othello sendromu olarak bilinen ciddi bir psikolojik bozukluğun belirtisi olabilir.


Hatay'da yeni trend 0.25'lik altın

Hatay'da düğünlerde altın takma kültüründen vazgeçemeyen depremzede vatandaşlar, 0.25 gram ağırlığa ve tırnak büyüklüğüne sahip olan 600 TL bandındaki altına rağbet gösteriyor.


Gelinlik Deneme Ücreti Uygulaması Büyükşehirlerde Yayılıyor: Müşteri Kaybı Yaşanır mı?

Ankara'da alınan kararla, gelinlik deneyip satın almayanlardan ücret alınacağı duyurulmasının ardından, bu uygulama büyükşehirlerde de yayılmaya başladı. Ancak, henüz belirlenmiş bir ücret tarifesi bulunmuyor.


Refleksi hayatını kurtardı!

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 2 sokak kesişiminde otomobil ile çarpışan motosikletli, ani refleksle havaya zıplayarak kazadan yara almadan kurtuldu.


Milli sporcu Eda Tuğsuz, Paris 2024'e kota aldı

Türkiye Atletizm Federasyonunun açıklamasına göre Eda Tuğsuz, Dünya Atletizm Federasyonunun yaptığı olimpik sıralamaya göre Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na katılım hakkı elde etti.


Çaya yüzde 24 zam

Çaya yüzde 24 zam İRFAN DONAT 2024 ürünü yaş çay alım fiyatına destekleme hariç yüzde 50, destekleme dâhil yüzde 68 zam yapılmasının ardından Çaykur, kuru çay fiyatlarına ilk zammı gerçekleştirdi. Çaykur, çaya ortalama yüzde 24 oranlarında zam yaparken, yeni fiyat listeleri toptan satış yapan şirketlere gönderildi. Çaykurun en çok tüketilen iki çay...


Organik sabun üretimiyle depremin olumsuz etkilerinden kurtuluyorlar

Organik sabun üretimiyle depremin olumsuz etkilerinden kurtuluyorlar Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)-HATAY'ın İskenderun ilçesindeki konteyner kente açılan kursta zeytinyağı ve çiçeklerden organik sabun yapmayı öğrenen kadınlar, depremin olumsuz etkinlerinden üretimle uzaklaşıyor.6 Şubat Kahraman Maraş Merkezli depremin izlerini silmek için hare...


Bugün vizyona giren 10 yeni film! Emma Stone'dan Kevin Costner'a! 'Sinemaseverler buraya, listede yok yok!'

Sinemaseveler için bu hafta 10 yeni film vizyona girdi. Kevin Costner, Sienna Miller ile Sam Worthington'ın başrolleri paylaştığı 'Horizon: An American Saga Chapter 1' haftanın öne çıkan yapımları arasında yer alırken Mehmet Demir Yılmaz'ın yönetmenliğini üstlendiği Kum Zambağı ise; tercihini yerli filmden yana kullanmak isteyenlere göz kırpıyor. İşte (5 Temmuz - 11 Temmuz 2024) vizyona giren 10 film...


Terazi: Günlük Burç Yorumları - 6 Temmuz

Terazi: 6 Temmuz günün genel burç yorumları şöyledir


Meteoroloji uyarmıştı! Kadıköy'de sağanak yağmur sonucu evleri su bastı

Kadıköy'de sağanak yağış nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Eşyaları kullanılamaz hale gelen vatandaşlar duruma tepki gösterdi Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarının ardından Kadıköy'de sağanak yağış etkili oldu. Yağış kısa sürede hızını arttırarak vatandaşlara zor anlar yaşattı. Hasanpaşa Mahallesi'nde bulunan bazı apartmanların bodrum katındaki ev ve iş yerlerini su bastı. İhbar üzerine itfaiye ve İSKİ ekipleri olay...