İşLEYEN DEMIR PAS TUTMAZ ATASöZüNüN ANLAMı NEDIR? KıSACA AçıKLAMASı VE ÖRNEK CüMLE…

Atasözleri ve deyimler, büyükler tarafından söylenmiş ve yüzyıllar boyu nesilden nesle aktarılmış olan sözlü miraslardır. Atasözleri genelde bir konu hakkında ders çıkarmayı ve bir durumu daha farklı, mecazi anlatmaya dayalıdır. İşleyen demir pas tutmaz kelime grubu da bir atasözüdür. İşleyen demir pas tutmaz deyim olarak sık sık karıştırılsa da aslında bir atasözüdür.

 İşleyen Demir Pas Tutmaz Atasözünün Anlamı Nedir? 

 İşleyen demir pas tutmaz atasözü, başka bir durumun insanlara uyarlanmış halidir. Bu atasözünün anlamı sürekli çalışan ve hareket eden insanın parlaması demektir. Yani çalışan ve hareketli olan kimselerin hem sağlık açısından hem de güç kuvvet açısından her daim verimli olabileceği anlatılmak istenmiştir. 

 Kısaca Açıklaması ve Örnek Cümle

 İşleyen demir pas tutmaz atasözünün kısaca açıklaması, sürekli hareket eden kişilerin pas tutmayacağı yani her daim güçlü ve sağlam olacaklarıdır. Örnek cümle kullanımı;

 Ahmet abinin bu yaşta Maşallahı var işleyen demir pas tutmuyor.

 Tembel tembel oturma, işleyen demir pas tutmaz.

 İşleyen Demir Pas Tutmaz Atasözü Kimler İçin Kullanılır?

 İşleyen demir pas tutmaz atasözü ilk olarak bir makine ya da cansız varlık için kullanılıyor gibi görünse de aslında sürekli çalışan, canlı, hareketli ve enerjik insanlar için kullanılmaktadır.

 İşleyen Demir Pas Tutmaz Atasözü TDK Açıklaması

 TDK sözlüğünde işleyen demir pas tutmaz atasözü çalışan kişi gittikçe açılır ve daha yararlı işler yapar şeklinde açıklanmaktadır. 

2023-01-26T11:46:58Z dg43tfdfdgfd