Trending:


Kars’ta 'uçan halı' ile doğada gezinti

Arpa ve buğday başaklarının yükseldiği Kars’ın Arpaçay ilçesine bağlı Kuyucuk köyünde vatandaşlar, “uçan halı” diye tabir ettikleri at arabasıyla doğada gezmenin keyfini yaşadı.​​​​​​​


Esenyurt Belediyesi Aşevi ihtiyaç sahibi vatandaşlara sıcak yemek hizmeti verecek

İstanbul Esenyurt’da günde 15 bin kişiye sıcak yemek sağlayacak Esenyurt Belediyesi Aşevi, vatandaşların geniş katılımıyla açıldı. İhtiyaç sahipleri, Şehir Lokantaları ve belediye personellerine ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan aşevi ise Prof. Dr. Ahmet Özer’in katıldığı törenle hizmete başladı.


AB, online perakendecilere gümrük vergisi planlıyor

Avrupa Birliği (AB), Temu, Shein ve AliExpress gibi Çinli çevrim içi alışveriş sitelerinden alınan ürünlere ilave gümrük vergisi getirilmesini içeren plan hazırladı.


Meteoroloji saat verdi: İstanbul dahil birçok il için sağanak uyarısı

Meteoroloji 3 Temmuz hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre; İstanbul, Kırklareli, Edirne, Ankara, Eskişehir, Artvin, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Bolu, Muş, Bitlis, Van ve Kars'ta sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Öte yandan rüzgarın, İç Ege ile İç Anadolu’nun kuzeybatısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.


Vücut geliştirme sporcusu sokakta ölü bulunmuştu! Raporda ortaya çıktı: Kas yapmak için bu ilaçları kullanmış

Muğla'nın Milas ilçesinde, sokakta ölü bulunan vücut geliştirme sporcusu Bahtiyar Bahar'ın (32), polis tarafından hazırlanan olay araştırma raporunda, spora giderken genelde takviye edici maddeler kullandığı ve şeker hastalığı olmamasına rağmen kas yapımını desteklemek için lokal insülin vurulduğu belirtilerek, "Ölüm olayının muhtemelen aldığı ilaçlardan kaynaklandığı kanaati oluşmuştur" denildi.


Bushy Parkı’ın sakinleri

İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan Bushy Park’ta yaşayan farklı türde kuşlardan biri olan Kızılgerdan kuşu (Robin) görüntülendi.


Eşrefoğlu Camisi’ni tatilde 21 bin 801 kişi ziyaret etti

Konya'nın Beyşehir ilçesinde bulunan UNESCO'nun dünya kültür mirası asıl listesindeki tarihi Eşrefoğlu Camisi'ni geride kalan 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde 21 bin 801 kişi ziyaret etti.


515 metrelik duvara yapılan devasa çalışmayla Guinness Rekorlar Kitabı’na başvuruldu

HATAY (İHA) – Hatay'da 515 metre uzunluğa ve 2 metre 10 santim yüksekliğe sahip duvara 9 aylık sürede 227 farklı resim çizen ressam Burcu Okar'ın devasa çalışmasıyla, Guinness Rekorlar Kitabı'na başvuru yapıldı.


Dev piton kadını yuttu!

Endonezya'nın Güney Sulawesi eyaletinde 9 metre uzunluğunda pitonun, bir kadını yuttuğu bildirildi.


Tatiliniz kabusa dönmesin! Buz küplerinden, sınırsız içeceklerden uzak durun

Tatil sezonundayız. Tatil deyince genelde diyetler bozuluyor, dışarıda yiyip içiliyor. Açık büfeler, çeşmeden doldurulan sınırsız içecekler, rengarenk dondurmalar bizi cezbediyor ama eğer dikkatli olmazsak tatilimiz yaşayacağımız mide-bağırsak hastalıkları yüzünden kâbusa dönebiliyor. Peki tatilde bağırsak sağlığı için nelere dikkat etmek gerekir? Bunu önlemek ve hastalandığımızda semptomları hızla hafifletmenin yolları neler?


Çankırılı Gümüş'ten 3 metre 33 santimetrelik dev tespih

Çankırılı Fatih Gümüş, kaya tuzundan 3 metre 33 santimetre uzunluğunda yaklaşık 90 kilogram ağırlığında tespih yaptı. Gümüş, "Tespihin, Ankara'da açılacak tespih müzesinde sergilenmesini planlıyorum" diye konuştu. https://haberglobal.com.tr/yasam/cankirili-gumusten-3-metre-33-santimetrelik-dev-tespih-357956


Selin Irmak KAÇMAZ Alzheimer’ı yenmek mümkün mü? Bu sorunun cevabı şaşırtıcı bir şekilde evet olabilir!

Alzheimer hastalığı durdurulabilir mi? Yeni bir çalışmaya ve bu çalışmaya katılan iki Alzheimer hastasına göre cevap “evet”.


Aquapark kapılarını çocuklara açtı

Adıyaman Belediyesi bünyesinde yaz aylarında hizmet veren aquapark bu yıl da çocuklara kapılarını açtı.


Bu yöntem stor perdeyi çıkarmadan temizliyor; Önü arkası pırıl pırıl olacak

Stor perdeler birçok eve şıklık kazandırır. Ancak bu mekanizma çoğu kez zahmetli bir temizlik demektir. Kirlendikleri zaman çıkarmak gerekir. Bu yöntemle stor perdeleri yerinden çıkarmadan 5 dakikada tertemiz yapabilirsiniz.


50 yaşın üzerinde her iki kişiden birinde görülüyor! “Akciğere pıhtı bile atabilir”

Varis hastalığının 50 yaşın üstündeki her 2 kişiden birinde görüldüğüne dikkat çeken Kardiyovasküler Cerrahi (KVC) Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Özkan, “Varis yaygın bir hastalık ama çözümü kolay. Aşırı kilo alıp vermekten kaçının, düzenli yürüyüş yapın, bacak kaslarınızı kuvvetlendirin, uzun saatler bilgisayar başındaysanız mutlaka 1-2 saatlik aralarla ayağa kalkıp dolaşın” dedi.


İlişki değil zehir yaşadığınızın 4 belirtisi! Toksik ilişki nedir?

Toksik ilişki partnerlerden birinin veya her ikisinin zehirlenmesi anlamına geliyor. Kişi kendisini bir ilişkide değersiz hissediyorsa, bu durum toksikliğe maruz kaldığının belirtisi olabilir. İşte detaylar...


Vizesiz tatil yerli turistin yeni gözdesi! Talep yüzde 40 arttı, uygun fiyatlar dikkat çekiyor

Yaz ve sonbahar tatil planlarını artık ‘vize’ belirliyor. Shengen vizesinde uzayan süre ve artan ret cevapları tatilin yönünü vizesiz rotalara çeviriyor. Balkan ülkelerinin öne çıktığı tercihlerde Güney Kore, Japonya, Mısır, Bangkok yükselişte...


Galaxy S25 serisinde hangi yonga setini kullanacak

Bazı söylentiler, Galaxy S25 serisinin yalnızca Exynos 2500 çipini içereceğini öne sürerken, diğerleri düşük Exynos veriminin Samsung’u hem Exynos hem de Snapdragon çiplerini tekrar kullanmaya zorlayabileceğini savunuyor.


Acun Ilıcalı sevgilisinin doğum gününü kutladı! Çağla Altunkaya için beyaz gömlek giydi

Acun Ilıcalı, bir süredir birlikte olduğu sevgilisi Ayça Çağla Altunkaya'nın doğum gününü sosyal medya hesabından kutladı. Ünlü yapımcının kıyafeti de gündem oldu.


Tek dertleri hastalık değil, Kate ile William'ın işi zor... Çocukların biri kesin kalacak... Diğer ikisine 'yol göründü'

İngiliz kraliyet ailesi, Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümünden bu yana deyim yerindeyse "belini bir türlü doğrultamadı". Sorunlar, dertler hep arka arkaya geldi. Üstelik bu durum artık sona ermiş gibi de görünmüyor...


Yabancı özel okulların ücretleri belli oldu


Etek giydi diye eşini vuran şahıs hakkında istenen ceza belli oldu

Olay, geçen yıl haziran ayında Yıldırım ilçesi Kurtuluş Caddesi'nde meydana geldi. Hurdacılık yapan 2 çocuk babası Erol G., geçimsizlik nedeniyle çocuklarını alıp, Denizli'deki yakınlarının yanına giden 13 yıllık eşi Büşra G.'yi, "Kızımı ve oğlumu görmek istiyorum" diyerek Bursa'ya çağırdı. İlginizi Çekebilir Çocukları ve eniştesi İ.E. ile yanına gelen Büşra G.'nin otomobiline binen Erol G., gece kulübünde çalışmakla suçladığı eşine, "Neden mini...


Yavaş ve sinsi ilerliyor! Tüylü hücreli löseminin 11 belirtisine dikkat: Yüksek ateş, nefes darlığı, kemik ağrıları...

Yüksek ateş, nefes darlığı, kemik ağrıları ve vücudun çeşitli bölgelerinde morarmalarla kendini gösterebilen bir kan hastalığı türü olan Tüylü Hücreli (saçlı) Lösemi başlangıç aşamalarında belirti vermeyebiliyor. Adını lösemi hücrelerinin mikroskopta gözlemlenen şeklinden alan bu hastalık, toplam lösemi vakalarının yüzde 2’sini oluşturuyor. Prof. Dr. Hakan İsmail Sarı, Kronik Lenfositik Lösemi (KLL) hakkında bilgi verdi.


Aslı Enver: Harika bir evliliğim var

Aslı Enver ve Berkin Gökbudak çifti önceki akşam Bodrum’da bir mekân çıkışı el ele görüntülendi.


Yaban hayvanları fotokapanla görüntülendi

Denizli'de ormanlık alana kurulan fotokapanla tilki, kızıl geyik ve dağ keçisi görüntülendi. https://haberglobal.com.tr/gundem/yaban-hayvanlari-fotokapanla-goruntulendi-357887


Kahvaltıya kuş gribi engeli

Avustralya'da çoğu yumurta çiftliği olmak üzere 11 kümes hayvanı tesisini vuran kuş gribi salgını; fast food zincirlerini de etkiledi.


7 ay önce evlenmişti! Alina Boz hamile mi? Demet Akalın’ın iddiası gündem oldu

Ünlü şarkıcı Demet Akalın, 7 ay önce Umut Evirgen ile nikah masasına oturan genç oyuncu Alina Boz için beklenmedik bir iddia da bulundu. Akalın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Boz’un hamile olabileceğini iddia etti.


Tarlada başka düğünde başka: Ünlü şarkıcının evlat sevgisi... Onunla birlikte nefes almak istiyorum

Tıpkı yeryüzündeki milyonlarca hemcinsleri gibi ünlüler de evlat sahibi olduktan sonra hayatları değişiyor... Kimi zaman işlerini bile geri plana itip çocuklarına adıyorlar kendilerini.


Plajda 'plastik' tepkisi: Bugün geldim ve denizin içi gerçekten çok berbat, her yerde atıklar var!

Antalya'nın Konyaaltı Sahili'nin devamındaki Sarısu Plajı'nda, son günlerde plastik kirliliği yaşanıyor. Denize girenler yüzdükleri sırada ağızlarına plastik parçacıklarının girdiğinden yakınıyor


Kars’ın ’peri bacaları’ görenleri hayran bırakıyor

Kars'ın 'peri bacaları' görenleri kendine hayran bırakıyor.


Haziran aynın zam şampiyonu: Fiyatı en çok artan ürünler neler?

Tüketici fiyatları bazında martta en fazla fiyat artışı ve en fazla fiyat düşüşü yaşayan ürünler belli oldu.


Sıcaktan bunalan köpek süs havuzunda serinledi

Denizli’de etkisi süren sıcak hava vatandaşları olduğu kadar sokak hayvanlarını da etkiliyor. Sokak hayvanları serinlemek için parklarda bulunan süs havuzlarında serinlemeye tercih etti.


Çocuklar yaz tatilini dolu dolu geçiriyor

Başiskele'de düzenlenen yaz okulları kurslarında eğitim alan gençler ve çocuklar, tatili eğlenerek geçiriyor.


Iğdır’ın Tuz Mağaraları her gün yeni ziyaretçilere ev sahipliği yapıyor

Iğdır'ın eşsiz doğal güzelliklerinden biri olan Tuz Dağı'nda yer alan Tuz Mağaraları, her gün yüzlerce ziyaretçiyi ağırlayarak bölge ekonomisine önemli katkılar sağlıyor.


Japon mutfağının lezzetleri Kapadokya’da

Dünyaca ünlü Master Şef Hiroki Takemura'nın ustalığıyla ve özenle hazırladığı Japon mutfağının inanılmaz tatlarının sergilendiği Take Sushi Ürgüp'te açıldı.


Nez ile aşk yaşayan Rüştü Onur Atilla'nın eski eşi Sinem Ayyıldız'dan sert sözler

Rüştü Onur Atilla, 13 yıllık birlikteliğin ardından 2014 yılında nikah masasına oturduğu Sinem Ayyıldız'dan 10 Haziran'da boşanmıştı. Atilla, ayrılıktan 20 gün sonra sosyal medya hesabından şarkıcı Nez ile ilişkisini ilan etti. Her fırsatta 'ihanet yok' diyen Rüştü Onur Atilla'nın eski eşi sessizliğini bozdu. Ayyıldız'ın takipçilerine verdiği manidar yanıtlar gözlerden kaçmadı.


Sabah 5-10 dakika sonra öksürüyorsanız dikkat! Uzman isim uyardı

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, bronşların kalıcı olarak genişlediği bir sağlık sorunu olan 'bronşektazi' hastalığına ilişkin uyarıda bulundu; "Sabahleyin uyandıktan sonra gece boyu atamadığınız birikmiş balgamı uyandıktan 5-10 dakika sonra öksürerek atıyorsanız; sizde de bronşektazi olabilir. Kalp hastalığı ya da böbrek fonksiyonları üzerinde de olumsuz etkileri ortaya çıkabilir. Onun için bu hastalarda tanının bir an önce...


Zenginler riskli ama daha şanslı... Sınıf farkı kanseri yeniyor!

Varlıklı insanların, yoksul insanlara göre genetik olarak daha yüksek kanser riski taşıdığı ortaya çıktı. Uzmanlar bu riskin yaşam tarzı ve sağlık hizmetlerine erişim gibi faktörlerle dengelendiğini belirtti.


Babaları tarafından öldürülen ağabey ve kız kardeşi son yolcuğuna uğurlandı

Ankara'da babaları tarafından rehin alınıp öldürülen iki çocuk son yolcuğuna uğurlandı.


Makas açıldı: En düşük ve en yüksek faizi veren bankalar

En çok tercih edilen 3 aya kadar vadeli TL mevduata yüzde 35 faiz veren banka da bulunurken, yüzde 52 faiz veren banka da bulunuyor. İşte, en düşük ve en yüksek faizi veren bankalar...


Hülya Avşar'dan yeni havuz videosu geldi! Bu sefer de çocuklarla dans etti

Yaz tatilini geçirdiği Ayvalık'taki evinin havuzun sık sık videolar yayınlayan Hülya Avşar bu sefer de çocuklarla dans etti. Bikiniyle dans eden 60 yaşındaki Avşar, enerjisiyle alkış topladı.


Çayın yanına lezzetli hurma topları! Zencefille şifalanıyor, şekersiz tatlı...

Çayın yanına çok yakışan hurma topları 10 dakikada hazır olabiliyor. Tarçın, zencefil, fındıkla şifalanan hurmalı toplar nasıl yapılır? İşte detaylar...


Karatay Lavanta Bahçesi görsel şölen sunuyor

Konya’nın merkez Karatay ilçesinde bulunan Lavanta Bahçesi yeni sezonda misafirlerini ağırlamaya başladı. Doğal bir fotoğraf stüdyosu haline gelen Lavanta Bahçesi her gün binlerce ziyaretçisine görsel şölen sunuyor.


Şili Hayvanat Bahçesi nesli tükenmekte olan yeni yavru beyaz gergedanı tanıttı

Şili'nin başkenti Santiago kentinde bulunan Buin Hayvanat Bahçesi'nde Güney Amerika'da doğan üçüncü beyaz gergedan on iki günlük "Silverio" ziyaretçilere tanıtıldı.


Kira zamları ne kadar olacak? Kira zam oranı kaç oldu?

Kira zamları ne kadar olacak? Kira zamlarının ne kadar olacağı merak konusu oldu. Yeni belirlenen zam oranları ile kiracılar ve ev sahipleri arasındaki belirsizlik sona erdi. Zam oranlarının ne olduğu ve kiraların ne kadar artacağı konusunda detaylar açıklandı.


Airfryer'a bu ürünleri asla koymayın! Uzmanlar sıraladı: Çıtır çıtır yapayım derken...

Airfryer ya da hava fritözleri artık herkesin eli ayağı oldu. Birkaç dakika içerisinde dondurulmuş patates kızartmasını hazırlamak ya da balık filetosunu çıtır çıtır hale getirmek... Çok kullanışlı olan bu alete koymamanız gereken ürünler de var.


Üç modeli daha rafa kaldırıldı: İşte Apple’ın vintage ürünler listesi

Üç modeli daha rafa kaldırıldı: İşte Apple’ın vintage ürünler listesi


2 çocuk annesini sokakta öldürdü! İstanbulda vahşet!

2 çocuk annesini sokakta öldürdü! İstanbulda vahşet! İstanbulda olay, Pendik ilçesi Dumlupınar Mahallesinde bugün saat 07.30da meydana geldi. 2 çocuk annesi Safiye Bıçak (46), eşi Vedat Bıçak (48) ile şiddetli geçimsizlik yaşıyordu. İKİ AY ÖNCE EVDEN AYRILDI DHAda yer alan habere göre Vedat Bıçak, yaklaşık 2 aydır eşiyle oturduğu daireden bir üst k...


Anne ve üvey baba katili gençten şoke eden itiraf!

Anne ve üvey baba katili gençten şoke eden itiraf! Kütahyada edinilen bilgiye göre, Meydan Mahallesi Meltem Sokak üzerinde bulunan bir ikamette Mert Furkan Şenol (19), üvey babası Ünal Koçer (53) ile annesi Sevgi Koçeri (48) vurduktan sonra polis ekiplerine ihbarda bulunmuş, bunun üzerine olay yerine gelen polis ekipleri daire kapısı kilitli olduğu...


Uzman isim uyardı: Acil servisler alarm veriyor!

Turizm merkezlerinde tatillerini tamamlayan vatandaşlar dönüş yoluna geçerken, hastaneler ve acil servislerde vakalar arttı. Acil Tıp Uzmanı Dr. Efe Kanter, daha çok sıvı kaybı ve sıcak çarpması vakalarının görüldüğünü söyleyerek dikkat edilmediği taktirde hastaneye başvurularda artışların yaşanabileceği uyarısında bulundu.