Seyahat

Trending:


Asansör faciası! İki kat arasında sıkıştı, hayatını kaybetti!

Yozgat’ta arızalanan asansör kapısı açıkken düştü. İki kat arasında sıkışan bir kadın hayatını kaybetti.


İstanbul’daki "bana toz geliyor" kavgası: "Bam güm yerleştirdi, ağzımı burnumu dağıttı"

Kağıthane'de sokak ortasında çıkan "Binanın önüne toz geliyor" kavgasında darbedilen Hüseyin Katırcı ve ona yumruk atan gencin babası Hacı Osman F. o anları anlattı. Katırcı, "Ben Sanayi Mahallesi'nin fedaisiyim dedi ve ağzımı burnumu dağıttı" derken, Hacı Osman F. ise, "Onların tarafından gelenler de oğlumu darp ediyorlar" ifadelerini kullandı.


Plajda 'plastik' tepkisi: Bugün geldim ve denizin içi gerçekten çok berbat, her yerde atıklar var!

Antalya'nın Konyaaltı Sahili'nin devamındaki Sarısu Plajı'nda, son günlerde plastik kirliliği yaşanıyor. Denize girenler yüzdükleri sırada ağızlarına plastik parçacıklarının girdiğinden yakınıyor


Söylendiğinde Adanalıları kızdıran 'Fellah' kelimesi bakın nereden geliyor

Adana'da söylendiği vakit neredeyse hakaret olarak kullanılan 'Fellah' kelimesinin hikayesinin nereden geldiğini biliyor musunuz? Kökeni Osmanlı'ya kadar dayanan bu sözcük Adanalılar arasında çok da sevildiği söylenemez.


Bu manzara yılın sadece 10 günü görülebiliyor

Yılın sadece 10 gününe münhasır Karanlık Kanyondaki gün batımını görmek için dünyanın birçok ülkesinden turist Erzincan’ın Kemaliye ilçesine geliyor.


Zimbabve’de kültürel bir miras: Kadınların hayatın her alanında yüklerini başlarında taşıması

Afrika’nın güneyinde denize kıyısı olmayan Zimbabve’de kadınlar hayatın her alanında yüklerini başlarında taşıyor.


Tarlada başka düğünde başka: Ünlü şarkıcının evlat sevgisi... Onunla birlikte nefes almak istiyorum

Tıpkı yeryüzündeki milyonlarca hemcinsleri gibi ünlüler de evlat sahibi olduktan sonra hayatları değişiyor... Kimi zaman işlerini bile geri plana itip çocuklarına adıyorlar kendilerini.


Akdeniz alarm veriyor: Deniz sıcaklığı tehlike boyutunda!

Akdeniz'de yüzey suyunun şu anda ortalamanın 3 santigrat derece üzerinde olduğunu belirten Prof. Dr. Şermin Tağıl, "Akdeniz sularının sıcaklığı, içinde bulunduğumuz günlerde ortalamanın 3 santigrat derece üzerinde" değerlendirmesinde bulundu.


Airfryer'a bu ürünleri asla koymayın! Uzmanlar sıraladı: Çıtır çıtır yapayım derken...

Airfryer ya da hava fritözleri artık herkesin eli ayağı oldu. Birkaç dakika içerisinde dondurulmuş patates kızartmasını hazırlamak ya da balık filetosunu çıtır çıtır hale getirmek... Çok kullanışlı olan bu alete koymamanız gereken ürünler de var.


İlişkisini gözlerden uzak yaşıyordu! Hayat Bilgisi'nin sevilen ismi bugün evleniyor

Başarılı oyuncu Kerem Kupacı, uzun zamandır gözlerden uzak aşk yaşadığı avukat sevgilisi Ece Ceyhanlı ile bugün nikah masasına oturacak.


Kocasinan’ın estetik görünümlü parkları görsel şölen sunuyor

İlçeyi daha güzel bir görünüme kavuşturmak için yoğun gayret gösteren Kocasinan Belediyesi, estetik çalışmalarıyla hem enerji tasarrufu sağlıyor hem de rengarenk görsellik oluşturuyor. Kocasinan’ı daha da güzelleştirmek için çalışmaların devam edeceğini belirten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, şehrin görsel estetiğine büyük önem verdiklerini ve yapılan çalışmalarla Kayseri’ye canlılık kattıklarını söyledi.


Eşrefoğlu Camisi’ni tatilde 21 bin 801 kişi ziyaret etti

Konya'nın Beyşehir ilçesinde bulunan UNESCO'nun dünya kültür mirası asıl listesindeki tarihi Eşrefoğlu Camisi'ni geride kalan 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde 21 bin 801 kişi ziyaret etti.


Ganalı şef 802 saatten fazla yemek yaparak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi

Ganalı şef Ebenezer Smith, 802 saat 25 dakika boyunca yemek pişirerek Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.


Iğdır’ın Tuz Mağaraları her gün yeni ziyaretçilere ev sahipliği yapıyor

Iğdır'ın eşsiz doğal güzelliklerinden biri olan Tuz Dağı'nda yer alan Tuz Mağaraları, her gün yüzlerce ziyaretçiyi ağırlayarak bölge ekonomisine önemli katkılar sağlıyor.


Bodrum'da feci olay: 2 kişi yaşamını yitirdi

Kaza, Turgutreis - Gümüşlük yolu Kadıkalesi mevkiinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, caddede oldukça süratli şekilde seyrettiği iddia edilen 25 ADN 691 plakalı motosiklet, 5. Sokak'tan caddeye çıkan K.H. idaresindeki 20 H 8180 plakalı hafif ticari araca çarptı. Çarpmanın etkisiyle yol kenarına savrulan motosiklet önce telefon direğine, ardından yol kenarındaki binanın duvarına çarptı. İhbarın ardından 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri olay...


Tatile gidecekler dikkat! Plajda bir günün maliyeti 1.500 TL

Tatil planı yapanlar bütçelerine uygun tatil bölgelerini tercih ediyor. Konaklama fiyatlarının yüksek olması sebebiyle yerli turist farklı alternatifler alıyor. Öte yandan plajlara ödenen ücretler de cep yakıyor.. Bu yıl 17 milyon turistin gelmesinin beklendiği Antalya’da en çok tercih edilen plajlardan Konyaaltı Sahili’nde bir gün geçirmenin maliyeti, 1500 liradan başlıyor.


Boşanır boşanmaz Nez'le aşkını ilan etmişti! Ünlü oyuncunun eski eşi sessizliğini bozdu

10 yıllık evliliğini bitirdikten 20 gün sonra şarkıcı Nez ile aşk yaşamaya başlayan oyuncu Rüştü Onur Atilla'nın eski eşi Sinem Ayyıldız sessizliğini bozdu. Boşanma kararını kendisinin almadığını söyleyen Ayyıldız, "Üslubu son derece kırıcıydı, her şey 5 ay içinde oldu. Her şey yeterince çirkin" dedi.


Haziran aynın zam şampiyonu: Fiyatı en çok artan ürünler neler?

Tüketici fiyatları bazında martta en fazla fiyat artışı ve en fazla fiyat düşüşü yaşayan ürünler belli oldu.


Şili Hayvanat Bahçesi nesli tükenmekte olan yeni yavru beyaz gergedanı tanıttı

Şili'nin başkenti Santiago kentinde bulunan Buin Hayvanat Bahçesi'nde Güney Amerika'da doğan üçüncü beyaz gergedan on iki günlük "Silverio" ziyaretçilere tanıtıldı.


Tek dertleri hastalık değil, Kate ile William'ın işi zor... Çocukların biri kesin kalacak... Diğer ikisine 'yol göründü'

İngiliz kraliyet ailesi, Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümünden bu yana deyim yerindeyse "belini bir türlü doğrultamadı". Sorunlar, dertler hep arka arkaya geldi. Üstelik bu durum artık sona ermiş gibi de görünmüyor...


Budala çocuk nasıl yetiştirilir?

Yaz tatilinin başlamasıyla pek çok ailele çocuklarının gelişimine katkı sağlamak için çaba içine girdi. Akademisyen ve yazar Dr. Anooshirvan Miandji ise, nasıl budala çocuk yetiştirileceğini 15 maddede sıralayarak ailelere farklı bir bakış açısıyla yol gösteriyor.


Temmuz'da lapa lapa kar sürprizi! Yoğun karın ardından yeni dalga Trakya'dan geliyor: İstanbul dahil çok sayıda il için 'Perşembe' uyarısı

Haziran ayının son gününde yağan kar şaşkınlık yaratmıştı. Kışın yağmayan kar Temmuz'da da kendini gösterdi. Resmen lapa lapa yağıyor. Meteoroloji ve uzmanlardan art arda açıklamalar geliyor. Yeni yağış dalgası için vatandaşlara uyarı yapıldı. Yurda Trakya'dan girecek yağışın İstanbul dahil çok sayıda ilde etkili olması bekleniyor. Uzmanlar özellikle Perşembe gününe dikkat çekiyor. İşte son dakika hava durumu ile ilgili detaylar...


Çikolata yerken kalp sağlığını korumak mümkün mü? Şeker kontrolünde çikolatanın rolü nedir? Olumsuz etkileri var mı?

Çikolata tüketimi, hem lezzetiyle hem de sağlığa olan faydalarıyla uzun yıllardır popülerliğini koruyor. Özellikle bitter çikolatanın içerdiği yüksek kakao oranı, sağlığımıza sayısız yarar sağlıyor. Peki, çikolatanın kalp sağlığı üzerindeki etkileri neler? Cildinizi güneşin zararlı etkilerinden koruyabilir mi? Ve insülin direncini nasıl azaltabilir? Jinekoloji, Doğum ve Cinsel Sağlık Uzmanı Op. Dr. Dilek Uslu, sizler için anlattı.


Üç modeli daha rafa kaldırıldı: İşte Apple’ın vintage ürünler listesi

Üç modeli daha rafa kaldırıldı: İşte Apple’ın vintage ürünler listesi


Nadir bir hastalıkla dünyaya gelen bebeğin ayakları kontrolsüz bir şekilde büyüyor

T24 Dış Haberler İrlanda'da iki yaşındaki Axel Horgan isimli bebeğe, vücudun bazı kısımlarının diğerlerinden çok daha hızlı büyümesine neden olan konjenital lipomatöz aşırı büyüme adı verilen genetik bir rahatsızlık teşhisi kondu. Axel, dünyada damar, cilt, omurga, kemik veya eklem anormalliklerinin bir arada görüldüğü bu rahatsızlığa sahip sadece ...


İlişki değil zehir yaşadığınızın 4 belirtisi! Toksik ilişki nedir?

Toksik ilişki partnerlerden birinin veya her ikisinin zehirlenmesi anlamına geliyor. Kişi kendisini bir ilişkide değersiz hissediyorsa, bu durum toksikliğe maruz kaldığının belirtisi olabilir. İşte detaylar...


Pendik'te Boşanma Aşamasındaki Kadına Sokak Ortasında Kurşun Yağdırıldı

Pendik'te bir şahıs, boşama aşamasındaki eşine sokak ortasında kurşun yağdırdı. Ağır yaralanan kadın hastanede hayatını kaybederken, saldırgan eş kaçarak olay yerinden kaçtı.


Acun Ilıcalı sevgilisinin doğum gününü kutladı, herkes beyaz gömlek giymesine takıldı

Acun Ilıcalı, uzun süredir aşk yaşadığı sevgilisi Ayça Çağla Altunkaya'nın yeni yaşını kutladı. Uzun yıllardır sadece siyah renk kıyafetler giyen Acun Ilıcalı'nın beyaz gömlek giydiği gören kullanıcılar "Beyaz gömlek giyildiyse gönlünü kaptırmış demek" yorumları yapıldı.


Doluluk düşünce oteller indirime gitti: Yüksek fiyat sezonun tadını kaçırdı

Turizmin en yoğun sezonunda gözde tatil lokasyonlarında mekânlar boş kaldı. Fiyat yükselten oteller tatilciye pahalı gelince doluluklar yüzde 70-80’de kaldı. Oteller boş kalan odaları doldurmak için yabancı turiste yüzde 10 ila 20 arasında indirime gitti. Sosyal medyada ise boş Bodrum sokakları paylaşılıyor. Turizmciler, “Artık Bodrum’da tahmin edilebilir bir fiyat algısı yok” yorumunu yaptı.


Yaz tatilini Nilüfer’in kütüphanelerinde geçiriyorlar

Nilüfer Belediyesi’nin 2011 yılından bu yana düzenlediği, "Biz Bu Yaz Kütüphanedeyiz" projesi, bu yaz da çocukları, kitapların renkli dünyasında buluşturacak. "Biz Bu Yaz Kütüphanedeyiz" projesinin yeni dönemi Üçevler Kütüphanesi'nde düzenlenen renkli bir etkinlikle başladı.


Yavaş ve sinsi ilerliyor! Tüylü hücreli löseminin 11 belirtisine dikkat: Yüksek ateş, nefes darlığı, kemik ağrıları...

Yüksek ateş, nefes darlığı, kemik ağrıları ve vücudun çeşitli bölgelerinde morarmalarla kendini gösterebilen bir kan hastalığı türü olan Tüylü Hücreli (saçlı) Lösemi başlangıç aşamalarında belirti vermeyebiliyor. Adını lösemi hücrelerinin mikroskopta gözlemlenen şeklinden alan bu hastalık, toplam lösemi vakalarının yüzde 2’sini oluşturuyor. Prof. Dr. Hakan İsmail Sarı, Kronik Lenfositik Lösemi (KLL) hakkında bilgi verdi.


Sabah 5-10 dakika sonra öksürüyorsanız dikkat! Uzman isim uyardı

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, bronşların kalıcı olarak genişlediği bir sağlık sorunu olan 'bronşektazi' hastalığına ilişkin uyarıda bulundu; "Sabahleyin uyandıktan sonra gece boyu atamadığınız birikmiş balgamı uyandıktan 5-10 dakika sonra öksürerek atıyorsanız; sizde de bronşektazi olabilir. Kalp hastalığı ya da böbrek fonksiyonları üzerinde de olumsuz etkileri ortaya çıkabilir. Onun için bu hastalarda tanının bir an önce...


Büşra Pekin yeni yaşını kutladı

Büşra Pekin, yeni yaşını Bodrum’da kutladı. 42 yaşına giren ünlü oyuncu dostlarıyla Thalia’s Tavern adlı mekânda eğlendi.


Living Large Fragman


Sıcaktan bunalan köpek süs havuzunda serinledi

Denizli’de etkisi süren sıcak hava vatandaşları olduğu kadar sokak hayvanlarını da etkiliyor. Sokak hayvanları serinlemek için parklarda bulunan süs havuzlarında serinlemeye tercih etti.


Kahvaltıya kuş gribi engeli

Avustralya'da çoğu yumurta çiftliği olmak üzere 11 kümes hayvanı tesisini vuran kuş gribi salgını; fast food zincirlerini de etkiledi.


Çobankale’de 2024 yılı arkeolojik kazı çalışmaları başladı

Yalova'nın Altınova ilçesinde bulunan ve tarihin ilk "hashtag" işaretinin buluntular arasında çıktığı Çobankale'de 2024 yılı arkeolojik kazıları başladı.


Göç yolunda bulunan doğa harikası kuş cennetinde kaçak hafriyat dökümüne zabıtalı önlem

Türkiye'nin güneyinde yer alan ve konumu itibarıyla her yıl binlerce göçmen kuş türüne ev sahipliği yapan Hatay'ın Samandağ ilçesindeki Milleyha Sulak Alanında denetimlerin sıklaştırılması amacıyla zabıta noktası oluşturuldu. Göç yolundaki hayvanlara ve sulak alana zarar verilmesinin önüne geçilecek çalışma bölge için önem arz ediyor.


Esenyurtlular iki yeni parka kavuşuyor

Esenyurt Belediyesi tarafından Balıkyolu ve Atatürk mahallelerinde yapımına başlanan parklarla yetişkinler ve çocuklar keyifli vakit geçirebilecekleri alanlara kavuşacak.


Nez ile aşk yaşayan Rüştü Onur Atilla'nın eski eşi Sinem Ayyıldız'dan sert sözler

Rüştü Onur Atilla, 13 yıllık birlikteliğin ardından 2014 yılında nikah masasına oturduğu Sinem Ayyıldız'dan 10 Haziran'da boşanmıştı. Atilla, ayrılıktan 20 gün sonra sosyal medya hesabından şarkıcı Nez ile ilişkisini ilan etti. Her fırsatta 'ihanet yok' diyen Rüştü Onur Atilla'nın eski eşi sessizliğini bozdu. Ayyıldız'ın takipçilerine verdiği manidar yanıtlar gözlerden kaçmadı.


Vücut geliştirme sporcusu sokakta ölü bulunmuştu! Raporda ortaya çıktı: Kas yapmak için bu ilaçları kullanmış

Muğla'nın Milas ilçesinde, sokakta ölü bulunan vücut geliştirme sporcusu Bahtiyar Bahar'ın (32), polis tarafından hazırlanan olay araştırma raporunda, spora giderken genelde takviye edici maddeler kullandığı ve şeker hastalığı olmamasına rağmen kas yapımını desteklemek için lokal insülin vurulduğu belirtilerek, "Ölüm olayının muhtemelen aldığı ilaçlardan kaynaklandığı kanaati oluşmuştur" denildi.


515 metrelik duvara yapılan devasa çalışmayla Guinness Rekorlar Kitabı’na başvuruldu

HATAY (İHA) – Hatay'da 515 metre uzunluğa ve 2 metre 10 santim yüksekliğe sahip duvara 9 aylık sürede 227 farklı resim çizen ressam Burcu Okar'ın devasa çalışmasıyla, Guinness Rekorlar Kitabı'na başvuru yapıldı.


Meteoroloji saat verdi: İstanbul dahil birçok il için sağanak uyarısı

Meteoroloji 3 Temmuz hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre; İstanbul, Kırklareli, Edirne, Ankara, Eskişehir, Artvin, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Bolu, Muş, Bitlis, Van ve Kars'ta sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Öte yandan rüzgarın, İç Ege ile İç Anadolu’nun kuzeybatısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.


Vizesiz tatil yerli turistin yeni gözdesi! Talep yüzde 40 arttı, uygun fiyatlar dikkat çekiyor

Yaz ve sonbahar tatil planlarını artık ‘vize’ belirliyor. Shengen vizesinde uzayan süre ve artan ret cevapları tatilin yönünü vizesiz rotalara çeviriyor. Balkan ülkelerinin öne çıktığı tercihlerde Güney Kore, Japonya, Mısır, Bangkok yükselişte...


Uzman isim uyardı: Acil servisler alarm veriyor!

Turizm merkezlerinde tatillerini tamamlayan vatandaşlar dönüş yoluna geçerken, hastaneler ve acil servislerde vakalar arttı. Acil Tıp Uzmanı Dr. Efe Kanter, daha çok sıvı kaybı ve sıcak çarpması vakalarının görüldüğünü söyleyerek dikkat edilmediği taktirde hastaneye başvurularda artışların yaşanabileceği uyarısında bulundu.


Çayın yanına lezzetli hurma topları! Zencefille şifalanıyor, şekersiz tatlı...

Çayın yanına çok yakışan hurma topları 10 dakikada hazır olabiliyor. Tarçın, zencefil, fındıkla şifalanan hurmalı toplar nasıl yapılır? İşte detaylar...


Kaynakçı ’Sevgi usta’ hikayesiyle kadınlara örnek oluyor

Mersin'de çocuklarına bakabilmek ve bir meslek sahibi olabilmek için girdiği arayışta yolu MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi ile kesişen Sevgi Öz, önce öğrencisi, şimdi ise ustası olduğu kaynakçılık işindeki azmi ve yeteneğiyle kadınlara örnek oluyor. Mesleğinde artık 'Sevgi usta' olarak tanınan Öz, kimi zaman kaynak atölyesinde, kimi zaman da sahada montaj, söküm, kaynak gibi işleri büyük bir özenle yapıyor.


Sahibiyle birlikte mama toplayan köpek

Köpeğin sahibi ile mama toplama anları sosyal medya da insanları gülümsetti


Kira zamları ne kadar olacak? Kira zam oranı kaç oldu?

Kira zamları ne kadar olacak? Kira zamlarının ne kadar olacağı merak konusu oldu. Yeni belirlenen zam oranları ile kiracılar ve ev sahipleri arasındaki belirsizlik sona erdi. Zam oranlarının ne olduğu ve kiraların ne kadar artacağı konusunda detaylar açıklandı.


"Sürüngen avcısı" olarak bilinen yılan kartalı, Iğdır'da görüntülendi

Sürüngen avlayarak beslenen "yılan kartalı", göç için geldiği Iğdır'da görüntülendi.