ALTıN FIYATLARıNDA KıRıLMA! İSLAM MEMIş TARIH VE RAKAM VERDI: ALıM IçIN BüYüK FıRSAT

Altın fiyatlarında son dakika alım fırsatı... İslam Memiş açıkladı. Alım için bu tarihi bekleyin. Altın fiyatları rekor kırarken bir de alım fırsatı sunacak. Piyasalarda rekor üzerine rekor kıran gram altın için düşüş sinyali geldi. Tarih veren İslam Memiş, gram altında kırılmaların olacağını vurguladı. Gram altın için bu rakamın altına düşerse alım yapılabilir diyen Memiş, yeni dönemde yaşanacakları sıraladı. İşte altın fiyatları...

Altın piyasasında en düşük 2 milyon 840 bin lirayı, en yüksek 2 milyon 851 bin 500 lirayı gören standart altının kilogram fiyatı, gün sonunda yüzde 0,8 artışla 2 milyon 848 bin lira oldu. Standart altının kilogram fiyatı, cuma gününü 2 milyon 824 bin liradan tamamlamıştı.

KMKTP'de, altında işlem hacmi 736 milyon 532 bin 280,92 lira, işlem miktarı ise 261,68 kilogram oldu.

Tüm metallerde işlem hacmi de 1 milyar 76 milyon 637 bin 572,46 lira düzeyinde gerçekleşti.

Altın borsasında bugün en fazla işlem yapan kurumlar, Vakıf Katılım Bankası, Nadir Döviz ve Kıymetli Madenler, İstanbul Altın Rafinerisi, Özak Kıymetli Madenler, Sembol Yabancı Para ve Kıymetli Madenler olarak sıralandı.

Altının onsu, uluslararası piyasalarda saat 18.35 itibarıyla 2 bin 581 dolardan işlem görüyor. Borsa İstanbul Altın Piyasası'nda standart altının kilogram fiyatı önceki kapanışa göre yüzde 0,8 artışla 2 milyon 848 bin liraya yükseldi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), doların bugünkü efektif kurunu alışta 33,8658 lira, satışta 34,0015 lira olarak açıkladı. TCMB, önceki efektif kurunu alışta 33,7922 lira, satışta 33,9276 lira olarak belirlemişti.

Altının ons fiyatı cuma günü 2.586 dolar seviyesini görerek rekor kırmasının ardından bir önceki kapanışa göre yüzde 0,8 artışla 2.578 dolardan tamamlamasının ardından şu sıralarda önceki kapanışına göre yüzde 0,2 artışla 2.582 dolardan işlem görüyor. Teknik açıdan altının ons fiyatında 2600 dolar seviyesi direnç, 2550 seviyesi destek konumunda bulunuyor.

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası (Fed) başta olmak üzere önemli merkez bankalarının para politikası kararlarının takip edileceği haftaya temkinli başladı. Analistler, enflasyonla mücadelenin sonuna yaklaşılırken, bu hafta gerçekleştirilecek toplantıların bankaların yıl sonuna kadar atacağı adımlara yönelik ipuçları vermesinin beklendiğini dile getirdi.

ABD Merkez Bankasının (Fed) yüzde 5,25-5,50 aralığında olan faiz oranını 18 Eylül'de düşürmeye başlayacağına kesin gözüyle bakılırken, indirimin büyüklüğüne yönelik belirsizlikler devam ediyor.

Altının gram fiyatı, haftanın ilk işlem gününe de yükselişle başlamasının ardından saat 10.25 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,1 artışla 2 bin 818 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 4 bin 600 liradan ve Cumhuriyet altını 18 bin 340 liradan satılıyor.

Cuma günü, altının ons fiyatına paralel alış ağırlıklı bir seyir izleyen altının gram fiyatı, günü önceki kapanışına göre yüzde 1 artışla 2 bin 814 liradan tamamlamıştı.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gün içerisinde 2589 doları görerek tarihi zirvesine ulaşan ons altın ve gram altının yükselişi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Memiş, perşembe günü açıklanacak faiz kararı öncesinde altın fiyatlarında sert dalgalanmaların görüleceğini belirtti. Öte yandan Memiş, altın sahipleri için yarını işaret etti.

Altın fiyatlarında kontrolsüz bir yükselişin yaşandığını belirten Memiş, uluslararası piyasaların 19 Eylül tarihli Fed toplantısı için 25 ve 50 baz puanlık faiz kararları şeklinde iki farklı kampa ayrıldığına dikkat çekti.

SERT KIRILMALAR YAŞANABİLİR

Ons altında yaşanan yükselişin gram altın/TL fiyatlarını da tarihi seviyelere çıkardığını belirten uzman isim, bu hafta itibarıyla altın fiyatlarında sert kırılmalar yaşanacağını söyledi.

Memiş, altın fiyatlarının orta ve uzun vadeli yükselişine devam edeceğini aktarırken, emtia piyasalarında henüz teknik düzenlemelerin yaşanmadığını ve bu nedenle altın tarafında kısa süreli düşüşlerin kaçınılmaz olduğunu hatırlattı.

GRAM ALTIN DEĞERLENDİRMESİ

Gram altın fiyatlarında eylül ayı sonu itibarıyla 2880 TL'lik hedef fiyatın güncelliğini koruduğunu aktaran Memiş, buna karşın içerisinde bulunduğumuz haftanın düşüşlere gebe olduğunu hatırlattı.

Fed tarafından gelecek muhtemel bir faiz indiriminin piyasalar tarafından şimdiden fiyatlandığını belirten uzman isi, şu ifadelere yer verdi:

DÜŞÜŞ HABERİNİ VERDİ

"Haftalık bazdaki beklentilerimizle karıştırılmamalı. Eylül ayında gram altın fiyatı 2880 TL olacak ancak ons altın tarafında gelecek hafta yaşanacak düşüşlerle birlikte gram altın fiyatları da aşağı inecek.

2750-2800 lira aralığında gram altın alımı yapabilirsiniz, şu anda tuzak fiyatlamalara karşı temkinli beklemek gerekiyor."

2024-09-16T16:43:53Z dg43tfdfdgfd