Video

Trending:


671 yıldır bu kazanlar kaynıyor

Bursa'nın Keles ilçesine bağlı Sorgun köyünde her yıl pişirilen 'Dede aşı' isimli yemek için binlerce kişi köye akın etti. 671 yıldır süren bu gelenek, bu yıl da devam etti. Köy sakinleri, atalarından miras kalan bu geleneği yaşatarak köye gelen misafirlere 13 çeşit bakliyat kullanılarak yapılan 'Dede aşı'yı ikram etti. Misafirler, yemekten sonra bolluk ve bereket için dua etti ve köy sakinlerine misafirperverlikleri için teşekkür etti.


Harvard’lı bilim insanı uyarıyor! Beyniniz için asla yapmamanız gereken 6 şey

Harvard Tıp Okulu'nda psikiyatri profesörü olan Christopher Palmer, beynin zinde, enerjik ve sağlıklı kalması için asla yapılmaması gereken şeyleri açıkladı. Palmer kendisinin de bu 6 kurala uyduğunu söyledi. Peki, ne bu 6 kural?


Masalla büyüyen çocuğun hayal gücü daha geniş oluyor

Karaman'da sınıf öğretmeni olan Fatma Karaca Akkol, 4 yıldır çocuklara masal anlatıyor. Masalla büyüyen çocuğun hayal gücünün daha geniş olduğunu belirten Akkol, Anadolu masallarını çocuklara ulaştırmayı amaçladıklarını söyledi. Akkol, 4 yıl içerisinde 5 bine yakın çocuğa masal anlattığını belirtti.


Aktarlarda kuyruk oluşturan sabun! Yüzde 100 doğal, saç ve cilt ilacı

Bıttım sabunu doğal yağlar ve vitaminler içerir. Hem saça hem cilde şifa olan bıttım sabunu kuruluğu önler. İşte detaylar...


Yalova’da köylerde hanelere akıllı su saati takılacak

Yalova Valisi Hülya Kaya, köylerde yaz aylarında yaşanan su sıkıntılarının önüne geçmek için bir takım adımlar atılacağını açıkladı. Kaya, bunlardan birimin de köyler m haneleri akıllı su sayıcının takılması olduğunu söyledi.


Emekliye 25 bin lira ek ödeme! Anında hesaplara yatacak

Emekliye ek ödeme müjdesi verildi. Başvuranın anında hesaba yatacak. Sıfır faizli kredi vatandaşların acil ihtiyaçlarına can suyu oluyor. Bankalar faizsiz kredi kampanyalarına Mayıs ayarı yaparak güncelledi. 0 faizli kredi ve nakit avans tutarları 25.000 TL'ye dayanıyor. İşte en uygun kredi veren bankalar listesi...


Ailesini katleden şahıstan şoke eden video

Kilis'te yaşanan korkunç olayda eşini ve 3 çocuğunu boğarak ve makas darbeleriyle öldüren şahsın intihar etmeden önce sosyal medya üzerinden bir video paylaştığı ortaya çıktı. Şahıs, paylaştığı videoda cinayetleri neden işlediğini anlattı.


Tilkiyle olan dostluğu hayret ettiriyor

Sivas'ta yaşayan Savaş Tufan, tilkiyle kurduğu olağanüstü dostlukla dikkat çekiyor. Tufan, aynı bölgeye gelen tilkiyi eliyle besliyor.


Bayıltana kadar dövdü, sürükleyip yol kenarına bıraktı

Adana'da bir kişi tartıştığı şahsı bayıltana kadar dövüp sonrada sürükleyip yol kenarına bıraktı. Polislerin geldiğini gören şahıs, motosiklete binip kaçtı. Olayın güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerinde, kavga eden şahısların birinin bayıldığı ve diğerinin ise kaçtığı görülüyor. Bayıltılan kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı ve durumu iyi.


Üniversiteli kıza sevgilisinden ağır işkence! Kalçasına jiletle küfür yazmış

Kastamonu'da üniversiteli bir genç kız, birlikte yaşadığı sevgilisinden önce psikolojik sonra da fiziksel şiddet gördü. Bir televizyon kanalına röportaj veren genç kız, "Kollarıma sigara bastı. Çakmağın demir kısmını ısıtıp bastı. Doğru düzgün dışarı çıkamıyorum, okula gidemiyorum. Kalçama jiletle ağza alınmayacak bir küfür yazdı. Bir-iki ay yatarım seni öldürürüm diyordu. Daha fazla ceza almasını istiyorum" dedi.


Dolar ve altın için flaş açıklama geldi! Orta vadede büyük kazanç sağlayacak

Dolar ve altın fiyatları için son dakika duyurusu yapıldı. Kredi derecelendirme kuruluşu SveP’nin not artırımı sonrası gözler piyasalara çevrildi. Son haftalarda borsa rekor kırarken, altın fiyatlarında düşüş söz konusuydu. Özellikle dolar/TL tarafında ise aşağı yönlü seyir dikkat çekiyor. Peki SveP kararının piyasalara etkisi ne olur? İşte detaylar...


Gece öksürüğüne dikkat! O hastalığın belirtisi olabilir

Astımın tüm dünyada 260 milyondan fazla kişiyi etkileyen ve her yıl 450 binin üzerinde ölüme yol açtığı bilinen kronik bir hastalık olduğunu söyleyen İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Zeynep Mısırlıgil, “Hastalık; tekrarlayan öksürük, nefes darlığı, göğüste baskı hissi, hırıltılı-hışıltılı solunum gibi yakınmalarla kendini gösterir. Bu yakınmaların tekrarlaması ve uzun sürmesi astımın habercisi olabilir. Gece veya sabaha karşı...


Uzmanlar uyarıyor: Sahte güneş kremiyle kanser olmayın

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, internet üzerinden satışı yapılan sahte güneş kremlerinin insan sağlığını olumsuz etkilediğini belirterek uyarılarda bulundu.


Pancar Deposu’nda yoga buluşmaları devam ediyor

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği yoga eğitimleri Pancar Deposu’nda devam ediyor. Mayıs ayı boyunca her hafta salı günleri düzenlenecek yoga etkinlikleri daha önceden kayıt yaptıran bütün kadınlara açık olacak.


Birçok hastalıktan ameliyat olmadan kurtulmak mümkün

DENİZLİ (İHA) – Hastalıkların teşhis ve tedavisinde tercih edilen girişimsel radyoloji konusunda bilgiler veren Özel Denizli Tekden Hastanesi Tanısal ve Girişimsel Radyoloji uzmanı Prof. Dr. Nevzat Karabulut, “Cerrahi müdahaleye göre ciltte iz bırakmaz ve iyileşme süreci çok daha kısadır. Ayrıca, bu işlemler genellikle hastanede yatış gerektirmez ve hastalar normal günlük aktivitelerine daha hızlı dönerler” dedi.


Aile faciası! Karısı ve oğlunu öldürüp intihar etti

Aile faciası! Karısı ve oğlunu öldürüp intihar etti Tekirdağda Şenol Şirin (41), tartıştığı eşi Duygu Şirin (35) ile oğlu Ali Emreyi (5) tabanca ile vurarak öldürdükten sonra intihar etti. Olay gece yarısı Süleymanpaşa ilçesine bağlı 100üncü Yıl Mahallesi Cevat Kurtuluş Sokaktaki Gür Apartmanında meydana geldi. İl Emniyet Müdürlüğünde teknisyen ola...


Marella Discovery 1800 yolcusuyla Marmarise geldi

Malta bayraklı "Marella Discovery" adlı kruvaziyer, Akdeniz turu kapsamında Muğla'nın Marmaris ilçesine geldi.


Boneyard Fragman

Boneyard Fragman


Ev sahiplerine kötü, kiracılara güzel haber! 4 yıl sonra ilk kez oluyor, yakın takip başladı

Ev sahibi ve kiracıları çok yakından ilgilendiriyor. Kira fiyatları ile ilgili yeni gelişmeler vatandaşların büyük çoğunluğu tarafından yakından takip ediliyor. Merkez Bankası kira fiyatlarını sıkı takibe aldı. Son açıklanan Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı metninde ‘yüzde 25 zam sınırı’na dikkat çekildi’ Geçtiğimiz haftalarda Merkez Bankası tarafından açıklanan Konut Fiyat Endeksi verisine göre konut fiyatları 4 yıl sonra ilk kez enflasyon...


Prof. Dr. Ovalı’dan ‘Kök hücre’ açıklaması: “Büyük ümit olmaktan artık çıkmalı”

Kök hücreye yönelik çalışmalar sürerken Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Ercüment Ovalı, “Yıllar geçti, hala aynı şeyi söylüyoruz; ileride işe yarayacak. Doğru kullanıldığında bazı hastalıklarda işe yarayabilir, hala kök hücreye çok fazla inanan gruplar var, olmalı da ama en çok uğraşan kişi olarak büyük ümit olmaktan artık çıkmalı diyorum. 1999 yılında kök hücreyi ürettiğimde benden fazla inanan yoktu ama o kadar kabiliyetli değil. Hücreyle gen...


Eski sevgili 2. kata balkondan çıktı!

Eski sevgili 2. kata balkondan çıktı! Niğdede olay, sabah saat 06.30 sıralarında Yukarı Kayabaşı Mahallesi, Süleyman Fethi Caddesindeki bir apartman dairesinde meydana geldi. ESKİ SEVGİLİ 2. KATA BALKONDAN ÇIKTI DHAda yer alan habere göre Emircan Ö. (28), kız arkadaşı D.A.nın evine gitti. Bir süre sonra D.A.nın eski sevgilisi G.Ö., 3 katlı apartman...


Trendyol Anneler Günü hediyesi Iphone gerçek mi, Trendyol Anneler Günü hediyesi mesajı doğru mu?

Trendyol Anneler Günü Hediyesi kazandığına dair mesajların gelmeye başlamasıyla Trendyol iPhone Anneler Günü hediyesi gerçek mi, sorusuna yanıta aranmaya başlandı. WhatsApp ya da diğer mecralar üzerinden gelen Trendyol Anneler Günü hediyesi sonrası Trendyol Destek hesabı, sosyal medyadan gelen bir soru üzerine açıklamada bulundu. Peki, Trendyol Anneler Günü hediyesi Iphone doğru mu, Trendyol Anneler Günü hediyesi mesajı gerçek mi?


Munzur Vadisi Milli Parkı'nın ilkbahar güzelliği

Tunceli'deki eşsiz doğal güzellikleriyle ünlü Munzur Vadisi Milli Parkı, ilkbaharda yeşile büründü. Kent merkezine 8 kilometre uzaklıktan başlayarak Ovacık ilçesine kadar uzanan milli park, endemik türleri ve zengin bitki örtüsüyle dikkati çekiyor.


Yabancı kadınlar ’hastalıklı’ çıktı

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde, asayiş uygulamasında yakalanan 24 yabancı uyruklu kadında cinsel yolla bulaşan hastalık olduğu tespit edildi.


Bu Pazar Anneler Günü mü? En ideal Anneler Günü hediyeleri... Anneler Günü'nde ne alınır?

Mayıs ayına girilmesiyle Anneler Günü tarihi, annesine hediye almak ve güzel mesajlar göndermek isteyenler tarafından sorgulanmaya başlandı. İşte 2024 Anneler Günü tarihi...


iPhone 16 için bir dizi yeni özellik ve iyileştirme vaat ediyor

Apple, yeni iPhone modellerini geliştirirken, Apple kullanıcıları da iPhone 16’nın nasıl olacağını merak ediyor.


Sayım Çınar Antik Efes Kenti ışıldıyor

Efes Örenyeri ışıklandırılıp gece ziyarete açıldı. Oradaki antik şehri ışıltılı bir şekilde gezmek ne güzelmiş. Burası size tarihi yaşatıyor. Örenyeri kapısından ana girişe doğru yürümek, insana keyif veriyor. Geçen hafta sonu da tekrar Antik Efes Kenti’ni gezdim.


Tarlasını yola çevirenlere kızdı, tabelayı dikti

Emlakçıların yolu olmayan tarlaları hobi bahçesi adı altında satması ve kendi tarlasını yol olarak kullanmasına isyan eden Yücel Özdemir, tarlasını geçişe kapattı ve 'Bu tarladan emlakçı geçemez, vatandaşa helaldir' tabelası astı. Emlakçı ile köylünün yol krizi büyüyor.


Gişede zirveden inmeyen Wonka mayısta Tivibu’da

Dijital televizyon platformu Tivibu, mayıs ayında en zengin içerikleri sinemaseverlerle buluşturuyor. Birbirinden yeni içeriklerin yer aldığı platformda mayıs ayında, gişede uzun süre zirvede yer alan ‘Wonka’ ve 2023’ün sevilen filmlerinden; ‘Dilek’, ‘Kara Cuma’ isimli yapımlar Kirala Satın Al klasöründe izleyicilerin beğenisine sunuluyor.


İl il kurbanlık fiyatları 2024:İstanbul, Ankara büyükbaş küçükbaş kaç lira? Dana, koyun, keçi hisse fiyatı?

Kurbanlık fiyatları, 2024 Kurban Bayramı'na sayılı günler kala vatandaşların gündeminde yer almaya başladı.Dana, koyun, keçi gibi küçükbaş ve büyükbaş hayvanların canlı kilogram fiyatı birçok şehire göre farklılık gösterebiliyor. Peki, 2024 Kurbanlık fiyatları ne kadar? Küçükbaş-büyükbaş canlı kilo fiyatları ne kadar oldu? İl il kurbanlık fiyatları 2024...


Baklagillerin kraliçesi olarak adlandırılan Eber Sarısı için denetimler arttırıldı

Türkiye’nin en değerli endemik bitki türlerinden biri olan ve Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde Eber Gölü kıyısında yetişen ‘Eber Sarısı’nın korunması için jandarma ekipleri devriye gezmeye başlarken çiçeği koparmanın cezasının ise bu yıl 387 bin 141 TL olduğu belirtildi.


Planlı katil

Adem Çay, çocuklarını görmeyi bahane edip gittiği evde boşanma aşamasındaki İngilizce öğretmeni eşi Saadet Çay’ı göğsünden tabancayla vurarak öldürdü.


Bu akşam Bahar neden yok? Bahar 12. bölüm yok mu, yayınlanmayacak mı? Bahar dizisi yeni bölümü ne zaman?

Show Tv ekranlarının sevilen dizisi Bahar bu akşam neden yok ve Bahar dizisi yeni bölümü neden yayınlanmıyor merak ediliyor. Bahar dizisi son bölüm neler oldu ve Bahar 12. bölüm ne zaman yayınlanacağı gündeme geliyor. Peki, Bu akşam Bahar neden yok? Bahar 12. bölüm yok mu, yayınlanmayacak mı? Bahar dizisi yeni bölümü ne zaman?


50 yaşındaki kadının inanılmaz değişimi! Gören 20 yaşında sanıyor

Popüler kültür ile birlikte estetik operasyonlar da fazlalaştı. Sosyal medya ise bu estetik operasyonların en çok göründüğü mecralardan. 49 yaşındaki Ekaterina'nın yüzündeki değişim görenleri hayrete düşürüyor.


Mayıs'ta kar sürprizi: Lapa lapa yağış İstanbul'un yanı başında başladı! 11 kent kara teslim olacak, 29 ilde sarı alarm verildi

Kar yağışları geri döndü. Mayıs ayında lapa lapa kar yağdı. Yoğun kar yağışı İstanbul'un yanı başına kadar geldi. Kar yağışı bu hafta sonuna kadar devam edecek. Meteoroloji'den yeni kar uyarısı geldi. Kimse bunu beklemiyordu. Mayıs'ta kışlıklar yeniden çıkıyor. 15 il için kar uyarısı yapıldı. İşte kar, fırtına ve soğuk hava dalgasıyla ilgili son dakika gelişmeleri...


6 Şubat depremlerinde nişanlısını 5 gün enkaz başında bekledi! Sağlığına kavuşunca evlendiler

6 Şubat depremlerinde Hatay’da nişanlısı Muhammet Yıldız ile küs olduğu sırada depreme yakalanıp 5 gün enkaz altında kalan Hediye Demirkol, uzun süren tedavi sürecinin ardından yerleştiği Zonguldak’ta düzenlenen törenle evlendi. İnsan sevdiğinden kopamayacağını vurgulayan Yıldız, 'Depremin olduğu gün kendisiyle küstük. Sürekli bunu düşünüyordum, kahroldum. Neden kavga ettiğimizi düşündüm. Demek ki iki günlük dünyaymış, kavga etmeye hiç gerek...


Ünlü oyuncu gönlü kırık evlenmişti... Gelinliği giydi, hasta annesine sarıldı... Gözyaşları sel oldu

Bir insanın en mutlu günü evlendiği yani sevdiğine resmen kavuştuğu gündür büyük olasılıkla. Ya da diyelim ki hayatı boyunca unutamayacağı en mutlu günlerinden biri. O gün eğer hayatında bütün işler yolundaysa mutluluktan ayakları yerden kesilir. Sevinçten başı döner... Ömrü boyunca da o özel günü hiç unutmaz.


Lekeleri silgi gibi siliyor! Uyumadan önce yüzünüze uygulayın

Sirke cilt için en sağlıklı leke açıcılardan biri. Sirke içerisindeki maddeler sayesinde cildi temizliyor. Pamuk yardımıyla lekelere temas ediyor. İşte sirke faydaları...


5 yaşındaki ikiz kardeşler yaptıkları resimler ile görenleri hayran bırakıyor

Rize’de yaşayan 5 yaşındaki ikiz kardeşler tuvale yaptıkları resimler ile görenleri hayran bırakıyor.


Genç kızlar gelinlik giyip 9/8 müziklerle Hıdırellez'i kutladı

Edirne'de Roman vatandaşlar tarafından coşkuyla kutlanan Hıdırellez'de genç kızlar gelinlik giyerek renkli görüntüler oluşturdu. Müziğin ritmine kendilerini kaptıran vatandaşlar, geleneklerini yaşamanın mutluluğunu yaşadı.


Böyle “Yalan” görülmedi! Yalan oyuncu kadrosu ile göz doldurdu

Kanal D’nin, ekrana gelen ilk tanıtım filmi ile dikkatleri üzerine çeken dizisi Yalan, yakında izleyici karşısına çıkacak. Hazırlıkların tüm hızıyla devam ettiği dizi hikayesi ile olduğu kadar oyuncu kadrosuyla da çok konuşulacak.


Dünyada 260 milyondan fazla kişiyi etkiledi, ölüme yol açıyor! Öksürük belirtileri arasında yer alıyor

Astım dünyada 260 milyondan fazla kişiyi etkileyen ve her yıl 450 binin üzerinde ölüme yol açtığını ifade eden İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Zeynep Mısırlıgil, “Hastalık; tekrarlayan öksürük, nefes darlığı, göğüste baskı hissi, hırıltılı-hışıltılı solunum gibi yakınmalarla kendini gösterir” dedi.


Kütahya'daki darbuka kursuna katılanlar ritimle stres atıyor

Kütahya'da çoğunluk olarak kadınların katıldığı kursta, kursiyerler çalmasını öğrendikleri darbuka sayesinde ritimle stres atıyor.


Kayalar Mahallesi’nde Hıdırellez şenlikleri yapıldı

Balya'nın kırsal mahallesi Kayalar'da baharın müjdecisi Hıdırellez, geleneksel hayır yemeği ve oyunlarla kutlandı. Baharın gelişi olarak kabul edilen Hıdırellez'de şenliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Bu yıl ilk defa Hıdırellez şenliklerinde yöre hanımlarının yaptığı yemek yarışması damga vurdu.


Kız öğrenci okul arkadaşını vurdu!

Kız öğrenci okul arkadaşını vurdu! Mardinde herkesi şoke eden olay, öğle saatlerinde Kızıltepe ilçe merkezindeki bir lise önünde yaşandı. AAda yer alan habere göre lise öğrencisi kızın silahla yaraladığı erkek öğrenci hastaneye kaldırıldı. HAYATİ TEHLİKESİ BULUNMUYOR Sanayi Mahallesi İpekyolu Caddesindeki bir lisede okuyan 12. sınıf öğrencisi kız, ...


Kahvelerin şahı hafızaya doping oluyor! Serotonin salgılatıyor, iştah kapatıyor

Kahvenin birçok çeşidi var. Dibek kahvesi tokluk hissi sağlaması ve hafızayı güçlendirmesiyle meşhur. Peki dibek kahvesi faydaları neler?


Şimşekler 3 burcun üzerine çakıyor! Boğa Yeniayı o isimlere aşk, para ve şöhret getiriyor

Bugün Boğa burcunda Yeniay gerçekleşiyor. Aşk, evlilik ve zenginlik çanlarının çaldığı Yeniay'ın en şanslı isimleri hangileri? İşte yanıtı...


Met Gala 2024: Yılın en öenmli moda olayının en unutulmaz anları... İnce bel uğruna tüm gece nefes bile alamadan geçti

Moda dünyasının en önemli gecesi kabul edilen ve Metropolitan Museum of Art’ın kostüm enstitüsü yararına düzenlenen Met Gala 2024 gerçekleşti. Hazırlıkları aylar önceden başlayan ve her yıl farklı bir teması olan bu özel gecede konuklar da bu temalara uygun kostümler seçiyor.


Ünlü oyuncudan şoke eden sözler! ‘Öpüşme sahnesinde oynadığım bazı erkek oyuncular midemi bulandırdı!’

Hollywood yıldızlarının dışarında bakıldığında şöhret, servet ve lüks içinde geçen hayatları kusursuz gibi görünüyor. Öte yandan filmler ve dizilerin çekimleri arasında yoğun bir koşuşturmaca yaşayan ünlü oyuncular bir yandan da rolleri gereği pek de hoşlanmadıkları seçiler yapmak ve zor anlar yaşamak zorunda kalabiliyor.


Binlerce kuşun bulunduğu Atatürk Parkı çocuklu ailelerin vazgeçilmezi oldu

Adana'da kentteki kuşların uğrak noktalarından biri olan Atatürk Parkı, sahip olduğu yoğun kuş popülasyonu nedeniyle çocuklu ailelerin vazgeçilmezi oldu.