Haber

Trending:


Kastamonu'da ortaya çıktı: İnanılmaz keşif

Kastamonu Üniversitesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Arkeoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Hatice Asena Kızılarslanoğlu başkanlığında yürütülen “İnebolu, Bozkurt, Abana (MÖ 1. Binden - MS 10. Yüzyıla) Yüzey Araştırması” projesinin üçüncü sezonu da İnebolu’da devam ediyor. Çalışmalarına 2022 Kasım ayında başlanan ve 5+1 yıllık proje olarak planlanan yüzey araştırması, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel...


Prof. Dr. Osman Müftüoğlu sıraladı: C vitamini azalınca neler oluyor?

Vücut, C vitaminini kendisi üretemediği için vitaminin, besin veya takviye yoluyla dışarıdan alınması gerektiği biliniyor. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, bugünkü yazısında C vitamini eksikliğinde vücutta yaşanan sorunları sıraladı. İşte C vitamini eksikliğinin yol açtığı 11 sorun...


Ahşap oyma sanatını Muğla'da yaşatıyor

Ahşap oyma sanatının unutulmaya yüz tuttuğu günümüzde Muğla'da sanatı yaşatan Ali Kaya yüzlerce kuş, mantar, kelebek gibi türleri ahşap oyma sanatıyla halka sunarken, biyoçeşitliliğe olan farkındalığın artmasını sağlıyor.


MUSKİ, Marmaris derelerini temizliyor

MUSKİ ekipleri Marmaris’te kötü kokunun ve sinek oluşumunun önüne geçmek için dere temizlik çalışmaları yapıyor. Ekipler ilçede Ketenci, Karadere, Venedik derelerini temizlerken farklı noktalarda çalışmalar devam ediyor.


Haziran ayının zam şampiyonu belli oldu

Haziran ayında markette fiyatı en çok artan ürün yüzde 65,7 ile limon oldu. Limondaki fiyat artışını 51,2 ile Antep fıstığı, yüzde 44 ile çilek takip etti.


Realme C61 ne zaman tanıtılacağı belli oldu

Realme son günlerde daha çok GT serisiyle gündeme geliyor olsa da şirket diğer yandan farklı serilere de yeni modeller eklemeye devam ediyor. Bu seriler arasında Realme C serisi de yer alıyor.


Kur’an kursuna başlayan çocuklara kek ve limonata ikramı

İzmit Belediyesi, yaz Kur'an kurslarına başlayan çocukları ilk ders günlerinde yalnız bırakmayarak kek ve limonata ikram etti.


Fondötenlerin akmasına son veren 3 ipucu! Kusursuz işe yarıyor

Yaz aylarında fondötenlerin terden akması kadınların kabusudur. Etkinlikler, düğünler derken makyajın bozulmaması gerekir. Ancak birkaç tüyo sayesinde bu riski ortadan kaldırabilirsiniz.


Yapay zeka iyi karpuz seçiminde yüzde 98 başarılı

Kullanım alanı her geçen gün yaygınlaşan yapay zeka, iyi karpuzun seçiminde de kolaylık sağlıyor. Kayseri'de bir manavdaki tezgahın fotoğrafının yüklendiği yapay zeka uygulamasının seçtiği karpuz, sulu, kırmızı renkli ve lezzetli çıktı. Doç. Dr. Zafer Aydın, 'Yapay zeka büyük oranda karpuzun da iyisinden anlayacak seviyeye gelmiş diyebiliriz. Gelinen noktada yapılmış çalışmalar ile bilimsel literatüre baktığımız zaman, görüntü verisinden bunun...


MEB resmen açıkladı! İlkokul, ortaokul öğrencileri için belli oldu

Millî Eğitim Bakanlığınca 2024-2025 eğitim öğretim yılında okul öncesi, ilkokul birinci sınıf ve ortaokul beşinci sınıfa başlayacak öğrencilerin okul kayıtları, adrese dayalı olarak yapıldı.


Adana'da para etmediği için kesilen limon depoda çürüyünce fiyatlar arttı

Adana'da sezonunda dalında kilogram fiyatı 30 kuruşa kadar düşmesi nedeniyle satılamadığı için ağaçları kesilen limon, depoda çürüyünce şuanda halde kilogramı 50 liradan, market ve pazarlarda ise 70-80 liradan satılıyor.


Akdeniz’de kulaçlar ‘barış ve dostluk’ için atıldı

Akdeniz’de kulaçlar ‘barış ve dostluk’ için atıldı ANTALYA, (DHA) - Yunanistan’ın Meis Adası ile Kaş arasında düzenlenen ‘Megisti-Kaş Swim Race’e, 20 ülkeden 175 sporcu katıldı. Organizasyona milli yüzücülerden diplomatlara, iş insanlarından bürokratlara isimler katıldı. Her yıl Uluslararası Likya Kaş Kültür Sanat Festivali’nin sonunda düzenlenen M...


Kızılot Sahili'ndeki caretta caretta yuvası sayısı 1800'e ulaştı

Antalya'nın Kızılot bölgesinde geçen yıl ağustosta 1600 olan nesli tükenme tehdidi altındaki caretta caretta yuva sayısının bu yıl şimdiden 1800'e ulaştığı belirtildi.


Reçel yapımında işin sırrı elmaymış! Daha koyu kıvam veriyor: 1 bardak suyu yetiyor

Reçel yapımında ananas pek tercih edilmez. Ancak deneyenlerin damağında eşsiz bir lezzet bırakır. Sadece ananas reçelinde değil her türlü reçelde de başrolde elma olduğunu biliyor muydunuz? Lezzetli reçel yapımında işin sırrı elmaymış! Gelin birlikte bakalım.


Mardin'deki Uluköy Mağarası'nda yaklaşık 350 bin yıllık buluntulara ulaşıldı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde farklı dönemlere ait birçok tarihi kalıntı ve taş evin bulunduğu Gurs Vadisi'ndeki tarihi Uluköy Mağarası'nda yürütülen arkeolojik kazılarda 350 bin yıllık buluntular elde edildi.


Sandığınız kadar masum olmayabilir! Yüzdükten sonra mutlaka yüzünüzü yıkayın, çünkü...

“Denize girerken deniz gözlüğü takıyor musunuz?” diye sorsak bu soruya çoğu kişinin verdiği cevap gibi muhtemelen sizin de cevabınız “hayır” olacaktır. Çünkü en genel yanlış kanı, gözlüklerin sadece yüzücüler için olduğu yönünde. Bununla birlikte gözlüğü takıp çıkarmayı pratik bulmama, alışkanlık edinilmediği için takmama, estetik bulmama gibi birçok sebepten ötürü de yine her türlü tahrişe karşı en üstün göz korumasını sunan deniz gözlüğüne...


Meyve yemek için günün en doğru saatini Canan Karatay açıkladı!

Prof. Dr. Canan Karatay, meyve yemek için doğru zamanı verdi. Ünlü doktorun verdiği önerilere göz gezdirmek sizin için iyi olabilir.


Marmara’nın ’Küçük Antalya’sı tabir edilen bölgede üretilen domatesi, lekeli solgunluk virüsü vurdu

Bilecik'te Marmara'nın 'Küçük Antalya'sı tabir edilen bölgede üretilen domateslerde 'Lekeli solgunluk virüsü' ortaya çıktı.


- Kovanı açıp yemyeşil balı görünce şaşkına döndü - 200 arı kovanının arasında keşfetti, hayrete düştü - Arıcı Ali Uyar: “Kovanın komplesi bu balla dolu” - “Yeşil balı yediğinizde çocukluğunuza gidiyorsunuz, bir şekerleme tadı var g...

Sakarya’nın Serdivan ilçesinde arıcılıkla uğraşan vatandaşın kovanlarından birinde tespit ettiği yeşil renkteki bal, görenleri hayrete çevirdi. Artvin’in Ardanuç ilçesinde de keşfedilen yeşil balın kilosunun 20 bin liradan satıldığını belirten arıcı Ali Uyar, “Fenoliklere bakıldığında belki çok değerli içerikleri vardır anti bakteriyel özelliktedir şifalı diyebiliriz ama 20-30 bin lira edecek kadar değerli midir o tartışılır“ dedi.


Çocukları sahip olamayacak: Prenses Diana’nın çocukluk evi kime miras kalacak?

Geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Prenses Diana’nın çocukluğunun geçtiği Althorp Estate, çocukları Prens Harry ve Prens William’a kalmayacak.


Ankara'daki Aluçdağı Tabiat Parkı, biyolojik çeşitliliği ile dikkat çekiyor

Ankara'daki Aluçdağı Tabiat Parkı, biyolojik çeşitliliği ile dikkat çekiyor Ankara'daki Çamlıdere Aluçdağı Tabiat Parkı'nda doğal yaşam Ankara’nın Çamlıdere ilçesi sınırlarında bulunan Aluçdağı Tabiat Parkı, bitki örtüsü ve biyolojik çeşitliliği ile dikkat çekiyor.


Z kuşağı tehlikede! Dijital çağın yeni hastalığı: Mesaj Boynu Sendromu! İşte sebebi ve belirtileri

Gelişen teknoloji çocukları sanal dünyaya mahkum etti. Oyunlar, uygulamalar derken çocuklar vakitlerinin çoğunu bilgisayar, telefon ve tablet başında geçirmeye başladı. Bu da çeşitli sağlık sorunlarını beraberinde getirdi. Duruş bozukluğu, obezite derken uzmanlar çocuklarda yeni bir hastalık daha keşfetti 'Mesaj boynu sendromu'. İşte dijital çağın çocuklarda yol açtığı hastalıklar...


3 burcun aşkı tam bitti derken yeniden alev alıyor! Astrolog Aygül Aydın: Temmuz'un ilk haftası gözyaşlarına hazır olun!

Güneş Yengeç burcunda 22 Temmuz'a kadar devam ediyor. Sonrasında Aslan burcuna geçiş yapacak. Hareketli bir Temmuz ayının bizi beklediğini öngören astrolog Aygül Aydın, gözyaşı mı dökeceğiz yoksa havalara mı uçacağız sorusuna da yanıt verdi. 1-7 Temmuz haftasında Yengeç Yeni Ayı var ve etkilerini 12 burç için sıraladı.


Berber, kuaför ve güzellik salonları bugünden itibaren haftanın bir günü kapalı olacak

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bu işletmelerin valilikler tarafından belirlenen günlerde kapalı olmadığının tespiti halinde Bakanlığımızca idari yaptırım uygulanacaktır." denildi.


Kapadokya bölgesindeki limon depoları denetleniyor

Son günlerde limon fiyatındaki artış nedeniyle Ticaret Bakanlığı Nevşehir'de bulunan soğuk hava depolarındaki denetimlerini artırdı.


Üzüm bağını yaban mersini bahçesine çevirdi

Manisa'nın Alaşehir ilçesindeki bir kadın girişimci, üzüm arazisini yaban mersini bahçesine dönüştürerek 7 ülkeye ihracat yapmaya başladı. Topraksız tarımla yetiştirilen yaban mersinleri, hem üzüme alternatif bir ürün hem de tarım işçilerine ek gelir sağlıyor. Kadın girişimci, yaban mersininin faydalarını ve üretim sürecini anlattı. İhracat yapılan ülke sayısı da her geçen gün artıyor.


Sezona hazırlanan güreş develerine sulu serinlik

Sezona hazırlanan güreş develerine sulu serinlik Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA)- ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde develerini güreş sezonuna hazırlayan Sait Öztürk, hava sıcaklığının 40 dereceyi aştığı günlerde hayvanlarını suyla serinletiyor. Kumluca'da güreş devesi sahibi Sait Öztürk hayvanlarını güreş sezonu sonrası yeni sezona hazırlıyor. 'Salih...


Ünlü dizide bölüm başı servet kazanıyordu... ' O diziyi izlemeyin, kafanız pislik dolar' dedi ve oyunculuğu bıraktı

Sinemada ya da TV ekranlarında kimi çocuk yıldızlar vardır. Her dönem kendilerine yer bulan bu küçük yıldızların bazıları büyüdüklerinde de kariyerlerini sürdürürler.


Türkiye’nin yerel zenginlikleri "Anadolu’dakiler" projesiyle tanıtıldı

Anadolu'da toprağın bereketini, kültürel birikimi ve ellerin becerisini yeniden keşfederek insanlığın hizmetine sunmayı amaçlayan "Anadolu'dakiler" projesi düzenlenen programla tanıtıldı.


Hoş geldin temmuz sözleri temmuz ayı günaydın mesajları! İşte temmuz ayı ile ilgili güzel sözler

Temmuz ayı sözleri ve hoş geldin temmuz mesajları, yeni ayla birlikte temmuz ayını selamlamak isteyenler tarafından sorgulanıyor. Biz de yeni ayı özlü bir sözle veya mesajla karşılamak isteyenler için hoş geldin temmuz sözleri ve temmuz ayı mesajları derledik. İşte resimli hoş geldin Temmuz ile ilgili sözler ve temmuz mesajları 2024…


Besicilerin kışa hazırlık mesaisi

Bingöl’ün Solhan ilçesinde kış aylarına hazırlanan besiciler, yüksek sıcaklığa rağmen kış aylarında hayvanlarına verecekleri samanları hazırlıyor.


Bahçede anız yakılınca, 5 yapı küle döndü

Düzce'de bahçedeki otları yakmak isterken rüzgarın etkisi ile büyüyen yangın 5 yapıyı küle döndürdü.


Galaxy Z Fold 6 Slim için tanıtım hazırlıkları devam ediyor

Samsung, yaklaşan Unpacked etkinliği kapsamında katlanabilir telefon ailesini genişletmeye hazırlanıyor. Galaxy Z Fold 6 ve Z Flip 6 modelleri ile birlikte Galaxy Z Fold 6 Slim’in de tanıtılması bekleniyor.


Eczacılardan uyarı: "Eczane" isimli internet siteleri eczanelere ait değil!


Karın germe ile arzu ettiğiniz vücut güzelliğine kavuşabilirsiniz

Opr. Dr. Arif Aydın, karın germe ameliyatıyla karın sarkması ve kimi hastada kat kat olan göbek bölgesi derisinin düzleştirilebildiğini söyledi.


Çanakale Boğazı’nda caretta caretta ile selfie

Çanakkale'de tüpsüz olarak, zıpkın ile 20 metre derinlikte serbest dalış yapan rekortmen dalgıç Müjdat Turan, Çanakkale Boğazı'nda 7 metre derinlikte zıpkınla avını beklerken karşılaştığı carette caretta ile selfie çekti. Turan, caretta caretta ile selfie anlarını da saniye saniye kaydetti.


Bahçenizi daha konforlu hale getirecek 7 şey

Yaz geldi ve artık bahçe keyfi yapmanın tam zamanı. Bahçeye çıkın, güneşin tadını çıkarın, çimlerin üzerinde saatlerce oturun ve aklınızı başıboş bırakın. Peki güneş bulutların arkasına saklandığında ne yaparsınız, sadece evin içinde mi saklanırsınız? Bunu yapmak zorunda değilsiniz, çünkü size sunduğumuz bahçe dekorasyon fikirleri ile bahçenizde daha özel bir güneşlenme alanı oluşturabilirsiniz. Bahçe güneşlenme alanları ile ilgili olarak peyzaj...


Uzmanlar uyarıyor: "Mantar enfeksiyonlarında artış görüyoruz, tedaviye direnç söz konusu"

Uzmanlar uyarıyor: "Mantar enfeksiyonlarında artış görüyoruz, tedaviye direnç söz konusu" "Gelen hasta sayısı fazla, yıllarca devam edebiliyor" Son zamanlarda mantar enfeksiyonu vakalarında artış yaşandığını belirten Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Öğretim...


Sakarya'da kovandan çıkan yemyeşil bal hayrete düşürdü

Sakarya’nın Serdivan ilçesinde arıcılıkla uğraşan vatandaşın kovanlarından birinde tespit ettiği yeşil renkteki bal, görenleri hayrete çevirdi. Artvin’in Ardanuç ilçesinde de keşfedilen yeşil balın kilosunun 20 bin liradan satıldığını belirten arıcı Ali Uyar, “Fenoliklere bakıldığında belki çok değerli içerikleri vardır anti bakteriyel özelliktedir şifalı diyebiliriz ama 20-30 bin lira edecek kadar değerli midir o tartışılır“ dedi.


4 ay önce eşi Tolga Savacı'yı kaybetmişti! Nermin Bezmen'in oğlu yoğun bakımda: Evine dön yavrum

2015 yılında başarılı yazar Nermin Bezmen ile nikah masasına oturan oyuncu Tolga Savacı, 4 ay önce hayatını kaybetmişti. Henüz zor günleri atlatmaya çalışan Bezmen'in, oğlunun da yoğun bakımda olduğu ortaya çıktı.


Yılanı tutup babasına gösteren sevimli kız

Yılanı tutup babasına gösteren sevimli kız


Terme Kadınlar Plajı Projesi için çalışmalar başladı

Samsun Terme Belediyesi tarafından ilçenin Miliç bölgesinde yapılacak olan kadınlar plajının altyapı çalışmaları başladı. Başkan Kul, “Altyapı ve zemin çalışmalarına başladığımız kadınlar plajımızı kısa süre içinde tamamlayıp kadınlarımızın hizmetine sunacağız” dedi.


Bu belirtileriniz varsa protein eksikliğiniz olabilir!

Protein eksikliği belirtileri arasında uzun vadede kas kaybı, bağışıklık sistemi zayıflaması, yara iyileşmesinde zorluk gibi sorunlar bulunur. Dengeli bir diyetle yeterli miktarda protein almak, vücudun sağlıklı işleyişini desteklemek için önemlidir. İşte protein eksikliğinin belirtileri...


"Üzerine temiz havlu sermeden şezlong kullanmayın"

Yaz tatilinde en çok vakit geçirilen alanlar olan havuz ve denizler çeşitli sağlık risklerine de yol açabiliyor. Deniz, havuz ve plajların yoğun ortak kullanım alanı olmaları sebebiyle enfeksiyon bulaşma riski taşıdığını belirten Uzm. Dr. Derya Tunç, “Özellikle iyi temizlenmeyen, uygun şartlarda klorlanmayan ve sirkülasyonu fazla olmayan durgun havuzlarda birçok hastalık tehlikesi bulunur” dedi. Tunç, şezlongların da enfeksiyon riski taşıdığını...


50 milyon yıllık Küçükkürne mağaraları şaşırtıyor

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde bulunan ve 65 milyon yıllık bir jeolojik oluşum sonucu ortaya çıktığı belirtilen doğa harikası Levent Vadisi, jeolojik özelliklerinin yanı sıra kültürel varlıklarıyla da dikkatleri üzerine çekiyor. Küçükkürne Mahallesi'nde bulunan sıralı mağaralar ise görenleri şaşırtıyor.


Sıcak hava bunalttı, havuzlar doldu

Malatya'da vatandaşlar sıcaktan korunmak için park, bahçe, mesire alanı ve yüzme havuzlarına akın etti.


Selin Irmak KAÇMAZ Tabağınızdaki yemekleri sırayla yemelisiniz...

Yemeğinizi hangi sırayla yiyorsunuz hiç düşündünüz mü? Sosyal medya şu sıralar ‘besin sıralaması’ ile ilgili tavsiyelerle çalkalanıyor.


Ağrı Dağı Milli Parkı’nın eşsiz doğal güzelliği havadan görüntülendi

Türkiye'nin önemli doğa miraslarından biri olan Ağrı Dağı Milli Parkı'nın eşsiz doğal güzelliği havadan görüntülendi.


Başakşehir'de Kadını Kaldırmaya Çalışan Şahısların Görüntüleri Ortaya Çıktı

Başakşehir'de gece saatlerinde iki kişi kaldırıma oturmuş olan bir kadını kaldırarak oradan götürmek istedi. Kadının saçından, kafasından ve kollarından tutarak sürüklemeye çalışan şahıslar, yanlarında duran kişileri de uzaklaştırdı. O anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.


3 kardeş eski ev sahipleri tarafından ’size ev tuttum’ yalanıyla sokağa atıldı

Adana'da 3 kardeş ev sahibi tarafından 'size ev tuttum, taksi sizi ve eşyalarınızı oraya götürecek' denilerek sokağa atıldı.